Går mot prisrekord på Oksenøya

Publisert
25. mai 2017

Leilighet på Fornebu har kvadratmeterpris på 132.000 kroner.

Helt nye leiligheter på Oksenøya på  Fornebu legges nå ut for salg.
 
Det kan ende med den høyeste kvadratmeterprisen i området.
 
Her får du flere eiendomsnyheter på Botrend
 

Annonse

Stor utbygging

 
Det er OBOS som nå selger de splitter nye boligene på Oksenøya i Bærum, og salget starter tirsdag 30. mai.
 
– Vi opplever god interesse, forklarer Karianne Nagell Prytz, prosjektselger i OBOS Fornebulandet AS.
 
Oksenøya er et nytt boligområdet med totalt 340 leiligheter fordelt på ulike byggetrinn. Oksenøya 2 består av 102 leiligheter fordelt på 6 bygg. Bygg D, E og F legges ut for salg 30.mai. Hus A, B og C ble lagt ut for salg 15.mai.
 
Boligbygging på rekordhøyt nivå
 

Mot prisrekord

Objektene som nå er salgsklare spriker i både størrelse og pris, den minste leiligheten på 35 kvm er til salgs for 4,1 millioner kroner. Den dyreste har et P-rom på 171 kvm og er til salgs for 22,5 millioner kroner.  Det betyr en kvadratmeterpris på nær 132.000 kroner.
 
– Denne leiligheten har en svært god beliggenhet med stor terrasse og gode sol- og utsiktforhold. Prisene er satt ut ifra dagens marked, og vi skal huske at prosjektet på Oksenøya har en meget god beliggenhet med tanke på rekreasjon, sol og utsiktforhold, sier Nagell Prytz.
 
Forrige prisrekord på Fornebu ble satt i påsken,  da en toppleilighet   med pris 11,6 millioner kroner ble solgt for én million kroner over prisantydning. Det betyr en kvadratmeterpris på 116.700 kroner.  
 
Mye tyder på at troen på markedet fortsetter.
 
– Vi opplever ikke at det er roligere på boligmarkedet. Det er full action. I hvert fall her på Fornebu, uttalte megler Bettina Due ved DNB Eiendom på Fornebu etter påske.
 
Her kan du lese om boligprisutviklingen på Østlandet

Mangfold

I følge prosjektselger Nagell Prytz så er interessen stor for alle segmenter på Oksenøya, og kjøpere fordeler seg på både eldre, yngre, barnefamilier og pensjonister.
 
Området markedsføres av OBOS som «det fineste på Fornebu», der nærheten til sjøen og de gode solforholdene fremheves.
 
– Det er en god spredning av kjøpere, noe vi også opplever er tilfellet for interessentene.

Færre nye boliger

Det ligger an til å bli et merkbart fall i antall nye boliger til salgs i Asker og Bærum i 2017. Mens det i fjor ble igangsatt 1.507 boliger i dette området, kan tallet bli 992 i år – et fall på 34 prosent. Det viser den  siste statistikken fra Econ Nye Boliger.
 
Snittprisen på nye boliger i Asker og Bærum økte fra 70.200 kroner per kvadratmeter midt i februar til 71.500 kroner midt i april.
 
– Hvilke forventninger har dere til salgstarten på tirsdag?
 
– Med salgsstarten på tirsdag har vi lagt ut til sammen 200 boliger på Oksenøya siden november i fjor. Salgstrinnet nå er på 47 leiligheter. Et normalt god salgsstart vil innebære 10-15 solgte boliger, noe som betyr opp 20-30%, forklarer Nagell Prytz.
 
Les mer på Botrends forside 
 
Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.