Annonsørinnhold

Gi noen en meningsfylt arbeidsdag

Publisert
15. mai 2017

Utegruppa er en ivrig gjeng som hjelper til med mindre oppgaver i hagen din.

– Teamet består av åtte faste deltagere og to arbeidsledere. Ute på oppdrag er vi normalt fire-fem mann av gangen, men vi tilpasser arbeidsgruppa til arbeidsmengden. Det er veldig populært å være med i Utegruppa, og deltagerne trives godt med arbeidsoppgavene sine. Alt med motor er spennende, så gressklipping og kantklipping er midt i blinken, sier Ingunn Wenaas Holte, arbeidsleder hos Arba.

Utegruppa tar oppdrag i Asker og Bærum, hele året. Om vinteren går det i å plukke og kjøre bort søppel. Utesesongen starter i mars, og varer til november.

Arba, hagearbeid

HAGEHJELP: Utegruppa hjelper til med
lettere hagearbeid. FOTO: PETTER SØRNÆS

– Vi kan hjelpe deg med lett hagearbeid som gressklipping, raking av løv, klipping av hekk, luking av blomsterbed og bortkjøring av kvist og søppel. Våren er en travel tid for oss, det er mange som benytter seg av muligheten til å gi noen en meningsfylt arbeidsdag, fortsetter Wenaas Holte.

– Å drive med hagearbeid er en fin arbeidsoppgave for mennesker som av forskjellige årsaker ikke kan være en del av et vanlig arbeidsliv. Det er tilrettelagt for at deltagerne selv skal mestre arbeidsoppgavene de får, med veiledning. Vi ser hvor mye det betyr for våre deltagere å få være med å bidra, møte mennesker og å få litt luft i sveisen. Fysisk arbeid gjør at man får beveget seg litt også. Etter en befaring, møter Utegruppa opp med gressklipper, kantklipper, raker og masse godt humør, sier Niklas Thon, også arbeidsleder i Produksjonsavdelingen.

Utegruppa driver ikke bare med hagearbeid. Deltagerne jobber i hele Produksjonsavdelingen, slik at alle får prøve seg på forskjellige arbeidsoppgaver.

– De samme arbeidsoppgavene blir kjedelig over tid. Det er fint for deltagerne å jobbe med forskjellige arbeidsoppgaver, de utvikler seg og lærer noe nytt. De unngår også slitasjeskader. Fleksibiliteten i Produksjonsavdelingen gjør at vi kan ta større oppdrag, sier Ingunn.

Arba Inkludering er en arbeidsmarkedsbedrift med formål om å skape grunnlag for yrkesmessig og personlig utvikling i nærmiljøet. Produksjonsavdelingen er behjelpelig med store og små oppdrag og består av et mekanisk verksted, en pakkeavdeling, forskjellig typer montering og Jobbfrukt, i tillegg til utearbeid.

Visste du at Arba Resykkelert utfører reparasjoner og salg av resykkelerte sykler? I fjor solgte Arba 300 brukte sykler.

 

BRUKT INSPIRASJON

I Baker Østbys vei 10 ligger Arbas egen bruktbutikk. I Bruktbutikken jobber det opp til åtte kandidater av gangen. Kandidatene jobber med forskjellige oppgaver og til forskjellig tid, tilrettelagt sine utfordringer. Butikkarbeid byr på varierende arbeidsoppgaver og er en god arena for å drive med arbeidstrening.

– Vi får utrolig mye fint som andre ikke har bruk for lenger. I Bruktbutikken på Rud selger vi varer vi har reparert og klargjort på vårt miljøverksted, sier arbeidsleder Vikki Mathiesen.

Alt som kan brukes, men som du ikke har behov for mer, kan leveres på Isi Gjenbruksstasjon. Det du får kjøpt i Bruktbutikken er nøye utvalgt og hentet herfra. I Bruktbutikken får du tak i alt fra sofaer, spisebord og sportsutstyr til porselen, leker, bøker og vinyl, i upåklagelig stand.

TRIVES UTE: Arbeidsdagen består av forskjellige
oppgaver som gressklipping, raking
og kantklipping. FOTO: PETTER SØRNÆS

– Bruktbutikken er en god arena for arbeidstrening, med mange varierte arbeidsoppgaver. Logistikk og henting av varer, varepåfylling, vanlig butikkarbeid og kundeservice er noen av oppgavene deltagerne våre arbeider med. Man retter seg opp i ryggen med tro på seg selv når man ser kunder inn i øynene. For dem som sliter med språket er det også en lærerik arena, fortsetter Vikki. Hit kommer det kunder fra fjern og nær: nyetablerte, miljøbevisste, samlere, oppkjøpere og de som er på jakt etter bruktkupp de skal pusse opp.

Bruktbutikken bruker sosiale medier til å vise frem det flotte som er til salgs, og det innholdsrike utvalget i Bruktbutikken inspirerer alle som følger @arbabutikken.

– Jeg tror det er viktig å møte mennesker i forskjellige livssituasjoner. Vi har fokus på hvordan arbeid fungerer som en arena for inkludering. Dessuten slår vi et slag for gjenbruk. Hva med å dekke sommerbordet i antikk fra Bruktbutikken? tipser Vikki til slutt.

 

Arba Inkludering AS, Baker Østbys vei 10, 1351 RUD, Tlf.: 67 17 74 40