Gjetter du hvorfor denne hytta er så spesiell?

Publisert
24. juni 2016

Hint: historie og beliggenhet

En  fritidseiendom  med hele ni mål tomt er lagt ut for salg i Heggedal.
 
– Vi har hatt flere interessenter så langt, og det er et sjeldent spennende objekt, forklarer eiendomsmegler Christian Wahl hos Aktiv Eiendomsmegling på Grünerløkka og Torshov.
 
Han er selv fra Asker, og kjenner områdene godt.
 
Eiendommen som selges som en fritidsbolig har boligareal på 101 kvm, og ble bygget under krigen.
 
Les flere  eiendomsnyheter  på Botrend  her
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 

Ønsker ikke fritidseiendom

 
Med tre soverom har den en prisantydning på 4,5 millioner kroner.
 
– Er ikke dette høy pris for en enkel hytte?
 
– Hytta har enkel standard og ville ikke hatt denne prisantydningen hadde det ikke vært for den store tomten, forklarer megleren.
 
Ni mål tomt så nær sentrum av Heggedal er sjeldent.
 
– Kommunen har gitt sterke signaler på at de ønsker at eiendommen bruksendret fra fritid til boligeiendom, da dette ikke er et område som kommunen ønsker fritidsboliger. I tillegg ligger det store verdier i denne eiendommen som med boligformål, sier Wahl.
 
 
– Før var dette en hytte langt inne i skogen. Nå har nye og flotte boliger krypet lenger inn i skogen mot denne fritidseiendommen, sier megleren.
 
Dette er Norges dyreste hytte til salgs
 
Selger millionhytte uten meglerhjelp
 
 

Annonse

Historie fra krigen

 
Hytta ble bygget i 1945. 
 
– Dette er egentlig ganske spennende. Hytta var ferdig til krigen, men for at ikke tyskerne skulle beslaglegge, og bruke hytta, la de ikke gulv i hytta. Gulvbordene ble stablet og lagt langs veggen, slik at hytta ikke kunne brukes. Så fort krigen var ferdig, ble gulvene lagt og det ble arrangert åpningsfest, forklarere eiendomsmelger Wahl. 
 
Motstandsbevegelsen  hadde flere gjemmesteder i Heggedalsområdet under annen verdenskrig. 
 
Les tipsene fra Boligdama her – slik skaper du din egen drømmebolig
 

Livet på landet

 
Økologisk livsstil, kortreist mat og livet på landet er i vinden som aldri før.   Ordet «småbruk» er blant de mest søkte ordene på Finn.nos eiendomsbase.
 
– De siste 30 årene har det pågått en voldsom urbanisering som gjør at vi bor tettere på hverandre, spesielt yngre folk, sier partner i Prognosesenteret Bjørn-Erik Øye som tror det er en av årsakene til at folk søker seg hus og hytter langt fra allfarvei.
 
Etterspørselen etter boliger i områdene utenfor Oslo er også stor.
 
På Lierskogen sov nylig et titalls boligkjøpere i bilene sine i en uke for å sikre seg tomter på det nye boligfeltet på Ekebergåsen. Litt tidligere i vår, sov førstegangskjøper Caroline Sand i bilen sin for å sikre seg en ny leilighet i Asker.
 
Boligprisene har steget enormt det siste året, så også i Asker og Bærum og omegn.
 
– I begynnelsen av mai var det helt tørke i Oslo-området, men heldigvis ser det ut til at det legges ut betydelig flere boliger for salg i juni. Da blir prispresset litt mindre, men det vil ikke være i nærheten av å være nok til å rette opp misforholdet mellom tilbud og etterspørsel, sa administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier da boligprisstatistikken ble lagt frem fra Eiendom Norge i begynnelsen av juni.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.