Annonsørinnhold

Gjorde et boligbytte med OBOS og fikk drømmeboligen

Publisert
26. mai 2020

Da samboerparet Erik Aslaksen (31) og Lamija Dzubur (31) fant drømmeboligen sin på Oksenøya, valgte de å benytte seg av OBOS Boligbytte.

Koronautbruddet påvirker også boligmarkedet, og har gjort at flere boligkjøpere kan oppleve   usikkerhet.  OBOS har derfor lansert en bytteordning av bolig, dette for å bidra til å gjøre boligkjøpet og salget trygt.

Med OBOS Boligbytte kan du glede deg til å flytte inn i en nybygget bolig fremfor å bekymre deg over salg av den gamle. Ordningen gjør at du slipper å lure på om du får solgt boligen du skal flytte fra til riktig pris. Og du vet nøyaktig hvor mye egenkapital du har til rådighet når du skal kjøpe ny bolig i et nytt OBOS-prosjekt.

gjorde et boligbytte på Oksenøya

I Asker og Bærum tilbys OBOS Boligbytte på Oksenøya på Fornebu. Oksenøya 3 ferdigstilles ved årsskiftet, mens Oksenøya 2 allerede er klart for innflytting. Prosjektselger Karianne Nagell Prytz hos OBOS Fornebu forteller at det var her det aller første boligbyttet ble gjennomført.

– Vi har hatt stor interesse og mange henvendelser siden ordningen ble lansert for noen uker siden. Flere har allerede valgt å benytte seg av boligbytte i Oslo og på Fornebu. Folk opplever at ordningen gjør kjøp og salg av bolig trygt og forutsigbart, sier Nagell Prytz.

Etter at Erik Aslaksen og Lamija Dzubur gjorde et boligbytte hos OBOS, kan de se frem til bedre solforhold og nærhet til sjøen.

 

Drømte om sol og sjø

To av dem som snart flytter til ny bolig etter å ha benyttet OBOS Boligbytte er Erik Aslaksen og Lamija Dzubur. Samboerparet har i lengre tid vært på utkikk etter en leilighet med bedre solforhold og nærhet til sjøen. De har lenge fulgt nøye med på OBOS sine nyboligprosjekter og ulike kjøpsmodeller.

– Vi har sett at OBOS stadig har lansert nye måter å kjøpe bolig på, som for eksempel OBOS Deleie og OBOS Bostart. Da vi så OBOS Boligbytte syntes vi dette hørtes ut som noe som passet oss. Vi fikk en følelse av at dette er en trygg måte å gjennomføre kjøp og salg av bolig på i disse tider, sier Aslaksen.

Etter å ha bodd på Fornebu i nesten tre år, kjenner samboerparet godt til området. Derfor var det enkelt å forelske seg i prosjektet på Oksenøya. Den nye leiligheten gir paret bedre solforhold og en nærhet til sjøen de ikke har hatt til nå.

– Vi har lenge visst om prosjektet på Oksenøya og har drømt om å flytte ut dit. Vi trives veldig godt på Fornebu og har lyst til å fortsette å bo her. Nansenparken og nærhet til sjøen er noe av det som gjør Oksenøya så fint. Nå som vi også vet at Ruter planlegger rushtidsbuss, er ikke lenger kollektivtransport noe hinder for å bli boende i området. Tvert imot, sier Aslaksen.

Her kan du lese mer om OBOS Boligbytte og se prosjektene som har ordningen.

Leilighetene på Oksenøya ligger fint til med nærhet til sjøen og Nansenparken.

 

Trygghet ble avgjørende

For Aslaksen og Dzubur ble tryggheten i forbindelse med kjøp og salg utslagsgivende. Usikkerheten rundt boligmarkedet fremover gjorde at begge hadde behov for å minske risikoen. OBOS Boligbytte har gjort at de har kunnet senke skuldrene og glede seg til en ny hverdag i en ny leilighet.

– Det gikk veldig fort fra vi bestemte oss for hvilken bolig på Oksenøya vi ville ha til vi var i gang med prosessen. Fra vi fikk en verdivurdering av leiligheten til endelig tilbud tok det kun noen dager. Det var god kommunikasjon og vi opplevde hele prosessen som trygg og forutsigbar. I tillegg var det veldig deilig å slippe og tenke på hele salgsprosessen, sier Aslaksen.

Nysgjerrig på OBOS Boligbytte? Ta kontakt med prosjektselger Karianne Nagell Prytz i OBOS Fornebu på telefon 41438931 eller på e-post: karianne.nagell.prytz@obos.no

Mange fordeler med OBOS Boligbytte

Ordningen innebærer at OBOS gir deg markedspris for din gamle bolig når du har funnet en ny i ett av deres prosjekter.

– Når du har funnet drømmeboligen, kan du kontakte prosjektselgeren for det aktuelle prosjektet. Du må deretter fylle ut en søknad som en av meglerne går gjennom, sier Karianne Nagell Prytz i OBOS.

OBOS Boligbytte

Samboerparet ser frem til å flytte inn i drømmeboligen når prosjektet står ferdig på Oksenøya.

Så fort du får et tilbud om boligbytte, og du velger å akseptere det, kan din nye drømmebolig reserveres. Noen av prosjektene er allerede ferdig, men flere er under oppføring.

– Nå i startfasen er det litt over 400 leiligheter og småhus i nyboligprosjekter rundt om i landet som omfattes av bytteordningen. De fleste leilighetene er i Oslo-området. Her er presset i markedet størst, og her er det lettest å teste ut om markedet er modent for en slik ordning, forteller Nagell Prytz.

Hun trekker frem flere fordeler for kjøperne når de benytter seg av bytteordningen. Boligkjøperne slipper å ta risikoen for hva som skjer med boligmarkedet frem til man skal overta den nye boligen og selge den gamle. OBOS tar hele risikoen ved videresalg av boligen.

– Dette gjør at våre kunder får en forutsigbar pris og slipper all jobben rundt salg av egen bolig. I tillegg betaler man ikke dokumentavgift ved kjøp av nyoppført bolig, forteller prosjektselgeren.

Aslaksen er ikke i tvil om at han vil anbefale andre å bruke OBOS Boligbytte.

OBOS Boligbytte

Paret ser frem til å nyte late sommerdager i sitt nye nabolag.

– Det er et veldig fint tilbud hvis forutsigbarhet rundt boligkjøpet er viktig. I usikre tider er det en fin økonomisk trygghet når man vil kjøpe bolig, men er usikker på om man får solgt leiligheten sin, avslutter Aslaksen, som gleder seg til mange år med late sommerdager på balkongen med sjøutsikt.

Her kan du lese mer om OBOS Boligbytte og se prosjektene som har ordningen.