Gode tider for møbelsnekkerne

Publisert
26. oktober 2015

Stadig flere velger skreddersydde løsninger.

Økende interesse for  interiør  og gamle møbler gjør at stadig flere velger skreddersydde løsninger, melder  møbelsnekkerne.
 
– Jeg vil leve av det som gjør meg lykkelig, og jeg har lenge lekt med tanken om et yrkesskifte, sier Marius Mork, innehaver av det forholdsvis ferske enkeltmannsforetaket Asker Møbelsnekker og Metallsmie.
 
Etter mange år som ingeniør kjent han at det var på tide å endre kurs, og ta opp hobbyen som håndverker, samt utvikle seg i sin tidligere utdanning som verktøymaker og metallarbeider.
 
Og han har stor tro på veien han har valgt.
 
Les flere saker om interiør på Botrend her.
 
Relanserer designobjekter fra 60-tallet

Møbelverksted hjemme i garasjen

– Jeg har inntrykk av at det er et stort marked for skreddersydde løsninger, og har allerede gjort noen jobber med gode tilbakemeldinger. Det er veldig hyggelig, forteller han.
 
Mork lager skreddersydde møbler på etterspørsel, alt fra bokhyller og plassbygde TV-møbler, til gasspeisbord og spisestuemøbler. Dette foregår i verkstedet hjemme i garasjen.
 
– Jeg ønsker et allsidig arbeid med stor variasjon, og jeg vil jobbe med en kombinasjon av betong, tre og metall. Å lage noe er gøy, sier han.

Ingeniøren satser på eget design

Mork har alltid vært glad i å skape ting med hendene, og vil jobbe med sitt eget design når han nå setter i gang for fullt. Ikke bare ønsker folk spesialtilpassede møbler for sine hjem, de ønsker også å få reparert møbler de allerede har.
 
– Det er flere som ønsker å ta vare på gamle møbler, først og fremst eldre, solide og unike møbler som også har en affeksjonsverdi, forteller han.
 
– Men selv om jeg reparerer enkelte møbler, er det i hovedsak eget design jeg vil jobbe med. En stor drøm jeg endelig realiserer, legger han smilende til. 

Annonse

Etterspørselen etter unike løsninger øker

Også Bærum Snekkerverksted AS forteller at de merker oppgang i antall oppdrag, og tror det skyldes bevissthet blant folk.
 
– Jeg vet flere har gitt seg, men for oss er det gode tider, sier daglig leder, Hans Jørgen Didriksen.
 
Han tror grunnen til økning av skreddersydde løsninger skyldes bevisstheten og interiør-interessen blant folk.
 
– Kvalitet spiller nok også en rolle, men ønsket om tilpassede mål, farger og størrelser tror jeg har mye å si, avslutter han.
 
Dette bekrefter designer Kristin Samuelsen.
 
– Det er helt klart et voksende marked. Interiørbransjen vokser, og jeg tror spesialbygde løsninger er en videreføring av det. Det gir også et særpreg flere er blitt opptatt av, og man får utnyttet hver eneste krik og krok, sier hun.
 
Selv om skreddersydde løsninger ikke er det billigste alternativet, forteller Samuelsen at det ikke nødvendigvis er det dyreste heller.
 
– Sammenligner man med eksklusive ferdigkjøkken, trenger ikke skreddersydde løsninger være dyrere. Det er ikke bare de som har godt med kroner som kan benytte seg av dette, fastslår hun.
 
Denne saken ble først publisert i Budstikkas interiørbilag.