Annonsørinnhold

Gressklipperen som takler de bratteste bakkene alene

Publisert
7. mai 2019

Kan det friste med en robotgressklipper som er i stand til å holde unnarennet i Holmenkollen nyklipt og pent?

Robotgressklippere blir stadig mer vanlig her til lands. Og det er helt naturlig, sier daglig leder i firmaet Mower Spesialisten.

– Det er rett og slett veldig mange fordeler med en robotgressklipper. Først og fremst får du bedre tid, siden klipperen tar seg av stellet av plenen. Du har nyklipt og pen plen til enhver tid, uten at du selv trenger å gjøre noe. Du slipper til og med å tømme klipperen for gress, og det har en positiv effekt: Alt den klipper går nemlig ned i bakken, noe som er bra for plenen. Da får den stadig tilførsel av næring, og blir frodig og fin.

 

Bra for allergikere, dårlig for mosen

Aandahl trekker frem en rekke andre fordeler med en robotgressklipper, som at støynivået er lavt, at den ikke bruker bensin og dermed ikke har noen utslipp, og at den er godt egnet for allergikere.

– Allergikere kan sitte på verandaen og kose seg mens klipperen gjør jobben sin, uten at de merker noen problemer fra gressklippingen. Det er noe helt annet enn å gå rundt med en gressklipper selv, og det er det mange som setter stor pris på, forklarer Aandahl.

Det er også en annen bonus ved å bruke robotgressklipper, forteller han. Den bidrar nemlig til å fjerne en uvelkommen gjest i hagen.

– Robotgressklippere hjelper mot mose! Mosen liker ikke at klipperen stadig farter frem og tilbake. I tillegg får den ikke fukten den trenger, og som kommer når gresset begynner å få likt lengde. Dermed trives den enda dårligere. Så mosen forsvinner etter hvert, og du får enda penere plen.

 

 

Robotgressklipper med firehjulstrekk

Husqvarna har kommet med en nyhet som er helt unik. Merket er nemlig det eneste som tilbyr en robotgressklipper med firehjulsdrift. Og det kan være veldig nyttig, forteller Geir Aandahl.

– Veldig mange av oss har en bratt bakke eller skråning et sted i hagen, og firehjulsdriften sikrer av klipperen kommer seg fram nesten uansett hvor ulendt terrenget er. Husqvarnas modeller Automower 435X AWD takler opptil 70 % hellinger, noe som vil si at den kan holde unnarennet i Holmenkollen pen og kortklipt på sommeren. Så godt kommer den seg faktisk frem.

 

Fornøyde kunder

Mower Spesialisten har solgt robotgressklippere i 20 år, og er Norges største firma på feltet. Geir Aandahl sier at han fortsatt har til gode å møte en misfornøyd kunde.

– Vi har noen tusen maskiner gående ute i hagene til folk etter hvert, og jeg har aldri hørt om noen som angrer på at de valgte å bytte til robotgressklipper. Det er rett og slett utrolig praktisk, frigjør tid, og er bra for plenen. Jeg bruker å si at man ikke kjøper en gressklipper, men en ferdig klippet plen, forteller Aandahl.

 

Tid til trim

Men hva med de som foretrekker å klippe plenen selv, for trimmen sin del?

– Den får vi høre innimellom, «det er den eneste trimmen jeg får». Men tiden robotgressklipperen frigjør kan man jo bruke akkurat slik man vil, for eksempel til trening som er morsommere og bedre for kroppen enn gressklipping. Og så kan jeg jo legge til at en robotgressklipper fortsatt kan klippe gresset selv om det regner – og da er det ikke så hyggelig å gjøre det selv.

Geir Aahndal

Geir Aandahl, daglig leder i Mower Spesialisten.

Praktisk også på hytta

Vi spør om Geir Aandahl selv har en robotgressklipper, og blir ikke overrasket når han forteller at han ikke har én, men to.

– Jeg har en på hytta også. Det er om mulig enda mer praktisk enn å ha en hjemme, spesielt siden du kan styre og overvåke klippingen via en app på telefonen. Og dersom klipperen av en eller annen grunn skulle stanse, noe som er ytterst sjelden, får du beskjed om det også. Dermed slipper du å bruke de to første timene av helgen på hytta til å klippe gresset, det er allerede gjort når du kommer fram. Og dersom du har utfordrende terreng rundt hytta, velger du klipperen med firehjulsdrift. Null problem!

Dermed burde det være liten tvil – en robotgressklipper er praktisk, uansett om du vil holde plenen velstelt hjemme, på hytta – eller i Holmenkollen.