Han innredet leiligheten med kupp fra Finn.no

Publisert
12. september 2016

Gjorde designkupp på nettet.

Bankanalytiker Haakon Dybvik vet hvordan man får mest ut av pengene.
 
Da han kjøpte sin første leilighet for et år siden brukte han god tid på å saumfare markedet på Finn.no og sesongtilbud hos møbelforretningene.
 
Kvalitet skal ikke gå på bekostning av pris, men det er likevel mulig å gjøre gode kupp om du har øynene med deg.
 
– Jeg brukte lang tid på å komme på plass i leiligheten. Jeg visste hvordan jeg ville ha det, og var innom Finn.no hver dag og ventet til jeg fant noe, sier Haakon Dybvik.
 
Nesten alt av møbler og interiør ble kjøpt inn til leiligheten og han anslår at han har brukt rundt 75.000 kroner totalt.
 

Annonse

Et år etter innflytningen fremstår den 80 kvadratmeter store leiligheten på Tøyen i Oslo som gjennomført stilig og urban. Den tidligere eieren hadde totalrenovert leiligheten før han solgte den, og Haakon kunne flytte rett inn til nymalte vegger og nyslipt en-stavs eikeparkett.
 
– Det er godt materialvalg hele veien, og det har også gjort det lettere å innrede, forteller Haakon.
 
Slik fikk Helene maks utnyttelse av sine 47 kvadratmeter.

Flyttet kjøkkenet og lagde 3-roms

Den tidligere eieren gjorde om leiligheten til en tre-roms ved å flytte kjøkkenet inn i en tidligere ubrukt mellomgang, og lagde gjesterom av det gamle kjøkkenet.
 
I dag består leiligheten av et stort soverom, gang, et gjestesoverom med utgang til balkong, et lite, men praktisk bad, en stor stue og kjøkken med plass til spisebord.
 
– Jeg er veldig fornøyd med et sidestilt kjøkkenbord. På den måten kommer man seg lett fra bordet uten å stange inn i den lille veggen som skiller kjøkkenet fra stuen, sier Haakon.
 
Kjøkkenbordet og stolene er fra Home & Cottage, men kjøpt gjennom Finn.no. På Nesbru i Asker er det et stort restlager av tidligere kolleksjoner som selges rimeligere på nett. Til daglig er det plass til seks rundt det 220 cm lange bordet, men det kan også skjøtes på med 70 cm på hver ende.
 
Se hvordan paret pusset opp leiligheten som førte til en prisoppgang på 2,7 millioner kroner.

Kjæresten ble positivt overrasket

På benken i det hvitglansede kjøkkenet fra HTH står det originale Norges Glass til oppbevaring av tørrvarer. Glassene som nå er relansert i butikk har han fått i gave fra moren. Kjæresten Kristin Norman Tønsberg har også bidratt med innspill, pyntegjenstanderog en hylle i stuen.
 
– Det er Haakon som har funnet alt, jeg har bare godkjent jeg, sier Kristin.
 
– Jeg ble litt overrasket, for alt han fant var jo så fint! Det eneste jeg var litt skeptisk til er det store maleriet i stuen. Det er mye farger og mye som skjer, så jeg var litt usikker på om jeg ville klare å slappe av med det. Men det var det han ville ha, og nå syns jeg det er kjempefint.
 
Maleriet ble kjøpt av den norske kunstneren Sofie Vesterøy og er nå Haakons kjæreste eiendel i leiligheten. De senere årene har han blitt stadig mer interessert i kunst og brukt mye tid på å saumfare markedet. Gode tips til hvordan du bør gå frem når du skal kjøpe kunst, finner du her.

Annonse

Jobbet seg systematisk gjennom ønskelisten

Både kjøkkenet og stuen er malt i samme gråtone, men oppleves som to ulike farger etter valg av interiør. Den hvite innredningen lyser opp i kjøkkenet, mens mørkere toner råder i stuen. Det kom naturlig etter hans første møbelinnkjøp – en TV-benk i valnøtt fra IKEA.
 
– Jeg kjøpte TV-benken først og da ville jeg ha samme stil på resten. Så jeg skrev en liste og lette systematisk etter de neste møblene.
 
En eksklusiv skjenk fra italienske Calligaris kjøpte han av et ektepar på Finn.no for 1.400 kroner. Det kostet opprinnelig 8.000, var ubrukt og stuet bort i en leilighet på Tjuvholmen.

Vent med å kjøpe til det er salg

På samme nettside fant han en klassisk Chesterfield-stol i brunt skinn, mens stuebordet «Ray» ble kjøpt på nettsiden Room21. Den perfekte sofaen var det litt verre med.
 
– Stueveggen er 4,5 meter og jeg ville ha en sofa som dekket så mye av veggen som mulig. Jeg ville også ha chaiselong og en lesekrok, sier Haakon som til slutt fant sofaen på salg hos A-møbler på Vøyenenga i Bærum.
 
– Et godt tips er å kjøpe når det er salgsesong. Da får du utrolig mye for pengene. Jeg kunne sikkert funnet en sofa på Finn også, men de mest personlige tingene som sofa og seng ville jeg kjøpe nytt.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.