Hagaløkka-leilighet gikk en halv million over takst

Publisert
8. februar 2016

Stor interesse i Asker-området.

 
– Det er ikke så uvanlig at vi har høye boligpriser for tiden, men at en leilighet i dette området genererer så stor interesse og til en slik pris, er uvanlig, sier avdelingsleder og eiendomsmegler Berit Sveen Muggebye i Eiendomsmegler1 i Asker.
 
I helgen solgte hun en 74 kvadratmeter stor leilighet i Fredbos vei 51 på Hagaløkka til en halv million kroner over prisantydning.
 
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
 
Tips oss gjerne her. 
Leiligheten var taksert og prissatt til 2.350.000 kroner, og etter visning og budrunde, ble den solgt for 2.850.000 kroner.
 
– Når man går en halv million kroner over takst på en dyrere bolig, utgjør ikke det så mye i prosent. Men på en leilighet er det vesentlig, forklarer Muggebye.
 
Leiligheten med tre soverom har behov for noe oppgradering og overflateoppussing.
 
80-tallsstil gikk 1,6 mill over takst
 
Slik pakker du smart når du skal flytte

Interessenter utenbys

 
I følge megleren var det svært stor interesse om leiligheten, og om lag 20 personer på visning.
 
– Vi registrerte interesse fra hele Østlandet, både Drøbak og Kongsvinger for eksempel, var representert. Tilslutt var det seks stykker i budrunden, og vi kan fastslå at det var interessenter utenfor Asker som presset opp prisen, sier hun.
 
Stort press på rekkehus og leiligheter
 
Dette føyer seg inn i en tendens som flere eiendomsmeglere har påpekt overfor Botrend siden i fjor høst.
 
Kjøpere og interessenter kommer i stor grad fra områder utenfor Asker og Bærum. Boligmarkedet i Oslo presser kjøpere ut av hovedstaden, og flere som er oppvokst her, ønsker å vende tilbake.
 
– Budrundene vinnes i større grad av kjøpere fra Oslo. Askerbøringene havner i konkurranse og vi ser en tendens i at askerbøringen etablerer seg i retning Lier, Vollen og Røyken. Selv kommer jeg fra Lier og ser at majoriteten av de som kjøper bolig på bl.a. Lierskogen, er askerbøringer, uttalte eiendomsmegler Keven Frantzen hos Privatmegleren Solli og partnere til Botrend rett før jul.

Nærhet til sentrum

 
Tidligere har det ikke vært like stort press på området Hagaløkka som andre steder i Asker.  Det kan ifølge Muggebye endre seg.
 
– Hagaløkka har en sentral beliggenhet og nærhet til sentrum som frister mange. Det er mangel på rimelige leiligheter i våre områder. Dessuten er det både heis og fin utsikt her, noe som lokker mange, forklarer hun.
 
I august ble det solgt en nyoppusset leilighet i samme blokk til 2.690.000 kroner, noe som inntil nå har vært den dyreste på Hagaløkka.

Annonse