Har solgt leiligheter for 350 mill på rekordtid

Publisert
19. oktober 2016

Obos Nye Hjem-prosjekt, Søndre Bondi terrasse, nær utsolgt.

En kan trygt si at Obos Nye Hjem har blitt tatt godt imot i Asker.
 
Deres første prosjekt i kommunen, Søndre Bondi Terrasse, er et prosjekt med 66 selveierleiligheter på høyden vest for Søndre Bondi gård.
 
Her får du flere nyheter om eiendomsmarkedet i Stor-Oslo
 

Annonse

Nesten utsolgt

Da første byggetrinn ble lagt ut for salg i mai, ble 30 av 33 leiligheter solgt på èn kveld. På kort tid ble to til solgt.
 
Andre salgstrinn ble lagt ut 13. september, og da ble 28 av de resterende 33 leilighetene solgt. Nylig ble to leiligheter til revet vekk, og nå gjenstår bare fire toppleiligheter for salg.
 
– Det er over all forventning. Det står fire leiligheter igjen og vi har ikke satt spaden i jorden en gang, sier prosjektleder i Obos Nye Hjem, Harald Renskaug.
 
Da  Budstikka  omtalte suksessen i mai, var prosjektlederen spent på hvordan de skulle bli mottatt. Men det har vært overveldende. Det bekrefter også selger Karianne Nagell Prytz i Obos.
 
– Vi hadde vel en tro på at det skulle bli godt mottatt, vi vet at det er stor etterspørsel etter leiligheter i Asker. Det har vært overveldende respons, sier hun.
 
Prisøking på OBOS-leiligheter
 

Variert kjøpergruppe

Kjøpergruppen er variert, men majoriteten består av en voksen aldersgruppe supplert med noen i 30-årene, inkludert noen barnefamilier.
 
– Det er kjøpere utelukkende fra Asker, eller med tilknytning til Asker. Mange av de som flytter inn her kjenner hverandre fra før. Det er veldig lokalt, forklarer Nagell Prytz.
 
De fire toppleilighetene som gjenstår har prisantydning på mellom 14 og 15 millioner kroner, og er på 161 kvm.
 
Vil bygge luksuslandsbyer i Asker
 

Utfordrende å prise

I følge prosjektleder Renskaug var noe av utfordringen å prissette boligene.  Det er et  stort underskudd på leiligheter  i Asker, og dette er Obos Nye Hjems første prosjekt i kommunen.
 
Ved første salgstrinn var det budrunde om en av toppleilighetene med prisantydning 14 millioner kroner. Den ble solgt for 700.000 kroner over prisantydning.
 
– Det forteller meg at vi i all hovedsak har truffet med prisingen, sier Renskaug.
 
Hele prosjektet har en salgsverdi på over 384 millioner kroner.
 
Søndre Bondi Terrasse skal bygges av Søndre Bondi Park AS, som eies 50/50 av Pals Eiendom og Obos Nye Hjem. Leilighetene skal fordeles på seks hus/blokker, med parkeringskjeller under bakken.
 
De nye boligeierne kan flytte inn våren 2018.
 
Les flere saker på Botrends forside
 
Tips oss gjerne, og følg oss på Facebook og Instagram
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.