Her er IKEAs nye PS-kolleksjon

Publisert
9. februar 2017

Fargerik, urban jungel for bymennesket à la 2017.

Forrige fredag lanserte IKEA sin niende PS-kolleksjon. En fargerik og urban kolleksjon bestående av over 50 produkter. For alle, men kanskje først og fremst for de yngre, ifølge kreativ leder, James Futcher.
 
– Vi har hatt den unge generasjonen som lever i byene i tankene. De som lever på små flater og som trenger smarte og lekre plassbesparende løsninger, sier Futcher.
 
PS slippes hvert tredje år, og representerer en mer vågal side av IKEA. De fleste produktene lages i et begrenset opplag, og de færreste innlemmes i det øvrige varehussortimentet. Det finnes imidlertid unntak som den løvetanns-inspirerte lampen «IKEA PS Maskros» fra 2009.
 
– PS gir oss mulighet til å teste ut nye ting. Satse på innovasjon og nyskapning som stolen i 3D-strikk.
 
Lenestolen ble forrige uke hedret med den høythengende designprisen «2016 Good Design Award». Designeren, Sarah Fager, har latt seg inspirere av samme teknikk som brukes til å lage joggesko, og laget en stol som skal holde formen, år etter år. 
 

Annonse

Pledd som plagg

I to år har de jobbet med de nye produktene. Totalt 17 designere har bidratt, og før de begynte på tegneprosessen, ble de utplassert i produksjonsverksteder rundt om i verden.
 
– Vi har jobbet mye med å forstå materialene, teknikkene og prosessene. Da ville vi at de skulle lære det ordentlig, ute på gulvet, forklarer kreativ leder, James Futcher.
 
 

Les mer om interiør og design på Botrend
 
En av designerne som har vært på utplassering er nyansatte Hanna Dalrot. Hun har designet flere nye pledd, hvorav en type også kan brukes som et plagg.
 
– Jeg ble veldig inspirert av å jobbe ute blant leverandørene. Ideen bak pleddet med glidelås ble til etter et leverandørbesøk i Kina hvor jeg kom over et vattert stoff med et mykt og deilig fôr, forteller Dalrot.
 
Les også: Unikt samarbeidsprosjekt om norsk design 
 

«Demokratisk design»

Komfort og produkter med mer enn én funksjon står sterkt i den nye PS-kolleksjonen. Som sammenleggbar 2-seters sofa, lenestol og bord. Esker som både kan brukes til flytting eller som oppbevaring i hjemmet.
 
Nevnes bør også skålene og tallerkenene designet av Maja Ganszyniec. De er laget med tanke på sofa-spising. Med ekstra høye kanter slik at innholdet ikke havner i fanget.
 
Les også: Slik blir du din egen fargeekspert
 
– Da vi startet arbeidet i desember 2014 var komfort inngangen. Hvordan unge mennesker kan få det komfortabelt selv om de bor smått, sier designer Hanna Dalrot.

Annonse

Det er også en kundegruppe som ikke nødvendigvis har, eller ønsker å bruke store summer på innredning. Derfor har de jobbet med konseptet «Demokratisk design» hvor form, funksjon, kvalitet, holdbarhet og pris sidestilles.
 
– Vi vil at produktene skal være tilgjengelige for flest mulig mennesker. Og at det skal finnes god design i alle prisklasser, sier Dalrot.
 
Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram @botrend.no