Her er Norges dyreste hytte til salgs

Publisert
16. juni 2016

For 50 millioner får du fire hytter, to kanoner og skyttergrav.

På hyttejakt? Nå kan du sikre deg fire i samme slengen. Nå selges nemlig Norges dyreste hytte.
 
I Slevik utenfor Fredrikstad er det gamle militærbatteriet i Onsøy til salgs. Til en pris av 50 millioner kroner medfølger fire hytter, dypvannsbrygge, båthus, skyttergrav fra 1. verdenskrig og to kanoner.
 
 – Dette er selve definisjonen på en unik eiendom. Det finnes ikke maken, sier eiendomsmegler i Privatmegleren, Christian Falkenberg. 
 
Han selger eiendommen på vegne av de totalt 10 arvingene som overtok i 2010. Det er 4.-generasjon med arvinger som nå selger hyttene.  
 
Kommersiell tjeneste: Se boliger til salgs her.

Annonse

 
– Det er klart det er mye følelser involvert når eiendommen har vært i familien i så mange år. Men det ligger også endel utfordringer med å håndtere en felles eiendom over så mange år, sier Falkenberg.
 
Han forteller at familien ikke har tidsnød med tanke på salg. Det kan nemlig ta lang tid før eiendommer fra 20 millioner kroner og oppover blir solgt, likevel er det mye som tyder på at markedet for luksuseiendommer er i siget om dagen.
 
– Familien har opptrådt forbilledlig med tanke på å organisere et velfungerende sameie innad i familien som forvalter eiendommen på best mulig måte.
 
Få siste nytt om eiendomsmarkedet og boligpriserBotrend her. 
 
 

Flere interessenter

Batteriet i Slevik har ligget ute på markedet i en knapp måned. Så langt har den tre til fire interessenter, forteller megler Christian Falkenberg.
 
– Eiendommen kan passe for en privat kjøper med et langt perspektiv for å ha det som et familiested i generasjoner, likt dagens eiere. Eller et firma som vil bruke det til et feriested for ansatte.
 
Nå er denne historiske viallaen på Lagåsen til salgs. 
 
Kjøperen vil kunne boltre seg mellom de fire hyttene; Batteriet, Skansen, Tarestua og Perlen. Batteriet ble bygget i 1909, Skansen rett før krigen og de to sistnevnte på 50- og 60-tallet. 
 
Hyttene har en nøktern standard, og det er Batteriet, tomtens eldste bygning, som fremstår som hovedhuset. Det ble pusset opp i 1996, men har fremdeles mange originale detaljer som stammer fra byggingen på begynnelsen av 1900-tallet. Du kan lese mer om unike eiendommer som er til salgs her. Og på Ulvøya i Oslo selger nå landslagskeeper og Premier Leauge- spiller Thomas Myhre sitt krypinn til 30 millioner kroner.
 

Annonse

Med kanoner på kjøpet

– Med en oppmyking eller en omregulering av tomten,  ligger det store muligheter for bruksendring og videre utbygging, sier eiendomsmegler Christian Falkenberg.
 
Det må imidlertid skje i tråd med kommunens retningslinjer, presiserer megleren som ikke har noen synspunkter på at eventuelt staten går inn som kjøper. Det har blitt foreslått ettersom eiendommen er et kulturminne, full av norsk kysthistorie. Blant annet medfølger to av eiendommens opprinnelige 14 kanoner kjøpet. Det samme gjør en skyttergrav fra 2. verdenskrig, og over 400 meter med strandlinje.
 
Batteriet i Slevik ble opprettet for å forsvare vestre innløp til Fredrikstad på begynnelsen av 1800-tallet. Festningen var på den tiden landets sterkeste, og det var meningen av batteriet skulle høre inn under denne. Det ble etterhvert sjøetaten som overtok batteriet, og frem til 1840-årene ble det brukt av forsvaret. 
 
Eiendommen ble overført til private eiere i 1908, og har vært eid av samme familie siden 1930.
 
 

Les flere saker på forsiden av Botrend her.

 

Tips og innspill? Kontakt oss her.