Her har boligprisene fordoblet seg

Publisert
12. april 2016

Ingen har hatt større prisvekst enn Drammen.

Den voldsomme prisveksten i boligmarkedet i  Drammen  fortsetter. 
 
Ingen annen by i Norge har hatt så stor prisvekst på bolig de siste  ti årene som Drammen.    Det skriver Drammens Tidende. 
 
Prisstigningen i Drammen de siste årene er på 101, 4 prosent. 
 
Boligprisene i Norge sett under ett er  har steget 5,6 prosent de siste 12 månedene,  i følge statistikken fra Eiendom Norge. 
 
Også  boligbyggerne opplever rekordtall nå. 

Annonse

Selges før visning

 
I Drammen er det en økende trend at de mest ettertraktede objektene  – eneboliger – selges før visning. Det tar i gjennomsnitt bare åtte dager fra en bolig legges ut for salg, til den er solgt, skriver DT. 
 
En   undersøkelse fra Forbrukerrådet, viser at boligselgere taper på å selge boligen sin før visning.
 
Derfor blir dette området populært. 
 
I Drammen, som i  Asker og  Bærum, er det flere og  flere boliger som selges over takst. 
 
– At mye selges over takst er ikke unaturlig i et boligmarked der  prisene stiger. Takstmennene vil henge litt etter faktisk prisvekst, ettersom takster i stor grad settes basert på historiske omsetningsverdier, forklarer daglig leder Håkon Dybvad i Krogsveen på Bekkestua.
 
Mens  folk fra Oslo nå presses utover mot Asker, Bærum, Drammen og Røyken,  er det også stor tilflytning til Drammen av utlendinger, i følge SSB. 
 
Tips eller innspill? Send oss en e-post. 

Vekst i randsonen

 
Stedene som ligger i randsonen rundt Oslo, antas å være områder som kan vente seg sterkest boligprisvekst til neste år.
 
– I Oslo har prisnivået steget og kjøpekraften er derfor stor. Det betyr at folk kan flytte til nabokommuner og fremdeles jobbe i Oslo, sier Bjørn-Erik Øye hos Prognosesenteret til Botrend.
 
Prisveksten for mars var sterk, i følge Eiendom Norge.
 
– Boligprisene utviklet seg sterkt i mars etter en svakere utvikling i februar enn ventet. Man skal være varsom med å konkludere basert på utviklingen i en måned, og spesielt mars denne gang da det var betydelig færre salgsdager enn normalt grunnet påsken, sier administerrende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.
 
 
Meglerne gir deg tips før boligsalg
 
Umettelig behov for artikler om boligpriser