Her økte boligprisen med 1,5 mill på ett år

Publisert
8. august 2016

2-roms gikk 1,35 mill over prisantydning

 
En 2-roms på Grønland i Oslo med en prisantydning på 2.850.000 kroner, gikk unna for 4,2 millioner kroner første uken i august.
 
Etter en het juli måned i hovedstadens boligmarked, fortsatte prisfesten på Grønland. Totalt 11 budgivere var med å knive om en leilighet på 56 kvadratmeter fra 1990.
 
– Den tidligere rekorden var på 3,4 millioner. For ett år siden og frem til februar-mars i år, gikk disse leilighetene for mellom 2,6 og 2,8 millioner kroner, sier eiendomsmegler i Krogsveen, Julie Lunde.
 
Hun er overrasket over den stive prisen, spesielt med tanke på at slike leiligheter i dette området selges jevnt og trutt.
 
– Det er mange 2-roms leiligheter i dette området. Men det er lite leiligheter ute, og jeg merker at kjøpere bruker mer penger. I dette tilfellet var det to som var lei av å tape budrunder og hadde bestemt seg for at den skulle de ha, sier Lunde.
 
Leiligheten som ligger i Smalgangen rett ved Grønlands Torg har blant annet innglassert balkong, nyoppusset kjøkken, men også originalt bad fra 1990, samt noe behov for oppussing
 
Det var likevel attraktivt for flere av de om lag 50 personene som dukket opp på visning.

Annonse

Fikk direkte bud på 3,3 mill. før visning

Det siste året har boligprisene i Oslo skutt i været. Ifølge Eiendom Norges siste statistikk har prisene økt med hele 15,2 prosent siden juli 2015.
 

Og i juli, som normalt sett er en av årets roligste måneder hva gjelder boligsalg, økte prisene i hovedstaden med 1,8 prosent fra forrige måned.
 
I Asker og Bærum derimot, fulgte prisene den historiske trenden med en nedgang på henholdsvis 0,7 og 0,2 prosent. 
 
Les mer om bolig på Botrend her.
 
Da Boligprodusentenes Forening la frem sine ferske tall – bar også de preg av et unormalt høyt nivå.
 
Det lave utbudet i bruktboligmarkedet spiller inn på salget av nye boliger. Ifølge Boligprodusentenes Forening har bransjen hatt sitt beste salgskvartal siden 80-tallet og jappetiden.
 
– Juli-markedet i Oslo har vært veldig bra. Særlig på små leiligheter som studenter er ute etter. Ofte har de med seg foreldre som strekker seg litt ekstra, sier Julie Lunde i Krogsveen.
 
Eiendomsmegleren rådet derfor de som hadde mulighet til å vente med å legge ut leiligheten til juli måned. Også i Asker og Bærum ble det registrert et prishopp på leiligheter i juli. Med de pressede prisene i hovedstaden, ser flere utover kommunegrensene for å få råd til bolig. 
 
Leiligheten i Smalgangen ble også forsøkt kuppet før visning. 
 
-Her fikk vi også inn et bud på 3,3 før visning, men selger valgte å ha is i magen og det lønte seg, sier eiendomsmegler Julie Lunde.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.