Herskapelig arkitektvilla solgt

Publisert
9. mars 2017

Etter ni måneder på markedet er Magnus Poulssons villa på Nesøya solgt.

I juni 2016 skrev vi om den fredede arkitektvillaen «Herodd»  som ble lagt ut på markedet med en prislapp på da 17,9 millioner kroner. Tirsdag ble villaen på Nesøya solgt.
 
I annonsen var prislappen satt ned til 17,7 millioner kroner, men hva den til slutt ble solgt for, holder megler Camilla Sem i Sem & Johansen Eiendomsmegling for seg selv.
 
Høili kutter Nesøya-bolig med 8 millioner

Annonse

På markedet i ett år

Da Botrend i fjor sommer skrev om villaen som var for salg, var det seniormegler Børre Gåsvær i Nordvik og Partners som skulle selge prakteiendommen.
 
Han uttalte da at han hadde en håndfull interessenter, men ønsket ikke å anslå hvor lang tid det ville ta å selge leiligheten.

Gåsvær var megler i et års tid før Sem tok over rollen. Til Botrend opplyser hun at hun fikk oppdraget for om lag tre uker siden. 
Opplysninger rundt salget ønsker derimot ikke Sem å kommentere på nåværende tidspunkt.
 
Nå må du betale over 70.000 kroner kvadraten for nye boliger

Fredningsvedtak i flere rom

Villaen, tegnet av en av Norges mest markante arkitekter i første halvdel av 1900-tallet, Magnus Poulsson, ble fredet etter en årelang prosess i 2015.
 
Fredningsvedtaket gjelder ifølge annonsen bolighusets eksteriør, enkelte rom og deler av interiøret, garasjens eksteriør med klokketårn, uthusets eksteriør og hageanlegget.
 
I tillegg er det funnet noe biologisk mangfold på selve tomten som også setter noen restriksjoner.
 
Dette til tross, i annonsen oppgis det at boligen er godt bevart og det er lagt vekt på å ivareta den stil og standard som boligen har. Det informeres også om flere rom og deler av huset er pusset opp i løpet av de siste årene. 

Les mer på Botrends forside
 
Ta gjerne kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no