Annonsørinnhold

Hjemme hos ASK

Publisert
20. november 2017

Sykepleierskolen på Dikemark ble bygget i 1966. De to bygningsdelene besto av en lavblokk som rommet skolefunksjoner og en høyblokk med internat som huset sykepleierstudentene. Arkitektonisk og teknisk hadde bygningsmassen god kvalitet, og skolen må ha vært eksemplarisk i sin tid.

SYKEPLEIERSKOLEN DIKEMARK SKOG TÅKE

SKOGEN INN: Utsikten fra Sykepleierskolen er helt unik. FOTO: MARTIN ALVIR

Sykepleierskolen er i dag bygget om til 43 nye boliger i ulik størrelse, både leiligheter og rekkehus. Hele den gamle bygningsmassen er tatt i bruk og pustet nytt liv i. Arkitekten har i utformingen av Sykepleierskolen benyttet eksisterende konstruksjon for å bevare og bygge videre på kvaliteter i den opprinnelige arkitekturen. Bygningsmassens ytre omriss er beholdt, bortsett fra et nytt parkeringshus er bygningsvolumene uforandret.

Samspillet mellom de to bygningsdelene skaper en fin forplass og bygget ligger høyt og fritt i terrenget. Boligene er åpne fra gulv til tak, med store glassflater for å nærhet til naturen.

På Sykepleierskolen lever du landlig men livlig, 10 minutter utenfor byen. Kom hjem, pust ut.

– Velkommen hjem!

Ingvild Rogndokken Alvir står i en estetisk, rå studioleilighet på Dikemark. Fra det høye taket henger det fire hvite lamper som lyssetter et åpent, stort rom. Vegg-til-vegg vinduene dekker hele veggflater og inviterer landskapet utenfor inn i boligen. De naturlige, myke materialene i ask harmonerer uventet med originale metalrør og rå betong. Elementer fra byggets historie er tolket på nytt og implementert i et moderne uttrykk. Den rene, skandinaviske stilen ASK har innredet i kler boligen sjel.

SYKEPLEIERSKOØEN DIKEMARK SIGURD LOFT LEILIGHET BELYSNING ASK INTERIØR

ASK INTERIØR: Det fiktive universet ASK har skapt på Sykepleierskolen bygger på sosial tilhørighet og gode naboskap. FOTO: MARTIN ALVIR

– Det finnes en sjel i bygget som ikke kan skapes, den er. Bygningen har bergtatt oss fra første stund. I juni var Sykepleierskolen et vakkert skall med et stort potensiale. Vi har tråkket rundt på byggeplassen med vernehjelm, trekkende på store møbler, ved siden av arbeiderne. Vi har sett balkonger bli heist på plass, vi har fått lov til å ta del i noe mer en bare utbyggelse. Vi har fått lov til å tolke nye naboskap. Det har virkelig vært en unik reise for ASK, sier Ingvild.

For å vise potensialet i de veldig ulike boligene utviklet vi ti forskjellige stylinger tilpasset ti fiktive familier.

SYKEPLEIERSKOLEN DIKEMARK SKOG LEILIGHET BORD SOFA TEPPE LAMPE BODIL UTSIKT

UTSIKT: Boligene er tegnet med store glassflater for å få nærhet til naturen. FOTO: MARTIN ALVIR

Boligene er tegnet med store glassflater for å få nærhet til naturen. Alle 43 leiligheter leveres med solskjerming fra Lurex og har tekniske duker som skal skjerme ved behov og for å forhindre varme.

 

FIKTIVE FAMILIER

101: I rekkehus 101 står døren alltid åpen. FOTO: MARTIN ALVIR

Det fiktive universet ASK har skapt på Sykepleierskolen bygger på sosial tilhørighet og gode naboskap.

– Visningsleiligheter kan ofte framstå uperson- lig. Vi ønsket å gjøre noe helt nytt, unikt og per- sonlig i vår styling av ti ulike boliger. For å vise potensialet i de veldig ulike boligene utviklet vi ti forskjellige stylinger tilpasset ti fiktive fami- lier: enslig eller i par, ung eller gammel, med barn eller uten. I vår hverdag møter vi forskjel- lige mennesker med ulike behov for sin bolig og livsstil, det er dette vi brenner for og ingen hjem bør være like, forteller hun.

SYKEPLEIERSKOLEN DIKEMARK STOL TEPPE UTSIKT LEILIGHET

NYTT KONSEPT: Sånn kan livet på Sykepleierskolen se ut.

– I H110 vi Sigurd med en gang. Sigurd er ungkar med helgekjæreste og er definitivt en livsnyter. Han er helst på farten, enten det er jobb eller fritid. Sigurd bruker naturen utenfor døren til klatring eller på sykkelsete. Han er handy og blir raskt utnevnt til ”vaktmester”, forteller Astrid Rygg hos ASK.

Tanken bak konseptet er å visualisere hvordan ditt liv kunne ha sett ut her. Du skal se, føle, lukte og oppleve hvem som ”bor” her.

- Nå skal det skrives nye historier her, den som flytter hit får mye å fylle de blanke arkene med.

FOTO: MARTIN ALVIR

– Det er så gøy å vise frem varene våre på et annet sted enn i butikken. I boligene på Sykerpleierskolen har vi på en måte innredet 10 forskjellige showroom. Vi har fått vist frem et bredere sortiment enn det vi har i butikken, her etableres varene i miljøet de skal brukes i. Vi har prøvd å skape forskjellige, personlige hjem, fortsetter hun.

 

 

FOTO: MARTIN ALVIR

Det har vært intensivt og det har blitt lange kvelder. Men Prosjekt Sykepleierskolen har vært mye mer enn hardt arbeid, det er en livsstil.

– Vet du at treverket i boligene er i ask? Det måtte bli et samarbeid ut av det, spøker Ingvild. Det blir vemodig å forlate den gode roen på Dikemark, men nå ”flytter” vi ut og videre til neste prosjekt. Vi har fått bli kjent med pulsen i miljøet og med byggets historie. Nå skal det skrives nye historier her, den som flytter hit får mye å fylle de blanke arkene med, avslutter hun.

 

ASK Interiør, Strøket 8, 1383 Asker, Tlf.: 66 79 70 00