Høili kutter Nesøya-bolig med 8 mill.

Publisert
7. mars 2017

Dag Høilis bolig i Sundveien er lagt ut for 58 millioner kroner.

I snart ett år har Europris-arvingen Dag Høili forsøkt å selge sin bolig i Sundveien på Nesøya. I mai i fjor ble boligen, som er tegnet av Finn Sandmæl, lagt ut med en prisantydning på 66 millioner kroner.
 
Nå er boligen igjen lagt ut på Finn for salg med en kraftig rabatt. Ny pris er 58 millioner kroner – en nedjustering på 8 millioner kroner. Boligen er likevel den dyreste som nå ligger åpent ute for salg.
 
-Vi har ikke prøvd å selge boligen på det norske markedet tidligere, vi har annonsert den internasjonalt, men ikke på finn.no, sier partner Erik Steen i Aktiv Eiendom som står for salget.
 
 
 

Annonse

Erik Steen beskriver boligen og beliggenheten som noe av det flotteste han har solgt. Megleren har stor tro på at det er et marked for villaen på Nesøya.
 
-Jeg vil si den er ekstraordinær med en meget høy standard hele veien, vi har flere interessenter, sier Steen.
 
– Boligen ble først lagt ut for 66 millioner i fjor, hvorfor har dere satt ned prisen til 58 millioner?
 
– Vi la den ut på det internasjonale markedet, nå er prisen blitt mer tilpasset Norge. Den har en teknisk verdi på 66 millioner, men vi mener 58 er mer riktig, sier Steen.
 
I 2007 siden kjøpte lillesøster Maria Høili, datter av  Europris-gründer  Terje Høili , boligen for 26,5 millioner kroner. Ifølge boligannonsen skal Høili ha bladd opp over 60 millioner kroner for totalrenovasjon av boligen.
 
Botrend  besøkte for ett år siden Maria Høilis hjem i Lier nylig  – reportasjen kan du lese her. 
 
Da boligen ble lagt ut for salg høsten 2012 var prisantydningen 55 millioner kroner. Broren endte til slutt med å kjøpe den – ti millioner kroner under prisantydningen.
 

Justin Bieber på besøk

Boligen på Nesøya kom også i fokus i september i 2016. Mens fans og presse jaktet på Justin Bieber på The Thief og Holmenkollen Park Hotell, bodde han i boligen til Høili.
 
I forbindelse med at boligen ble lagt ut for salg i 2016 sa Høili at planen var å flytte utenlands om prisen var riktig.
 
– Når det gjelder Nesøya, selger vi hvis det dukker opp noen som er villige til å betale prisen. Hvis vi selger, flytter vi sannsynligvis utenlands, skriver Dag Høili i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.
Les flere saker på forsiden av Botrend