Hotellstil hos Sunniva på Hvalstad

Publisert
2. desember 2016

Finner roen i mørke omgivelser.

I et mørkt og maskulint, men elegant og moderne hjem på Hvalstad, bor Sunniva og Øyvind Hammer sammen med sine to, små barn.
 
Sunniva er ikke redd for å ta dristige fargevalg, og er av dem som finner roen i mørke omgivelser.
 
– Jeg liker å ha det litt annerledes, og det er viktig at hjemmet gjenspeiler personlighetene som bor der, forteller hun.

Annonse

Så potensial i sliten 70-tallsbolig

Da Sunniva og Øyvind skulle ut av leiligheten på Snarøya, var det naturlig å se etter hus på denne siden av byen. Sunniva falt øyeblikkelig for prospektet av 70-tallshuset på Hvalstad, mens Øyvind nølte.
 
Han hadde vanskelig for å se potensiale i huset som ikke hadde fått så mye som et malingsstrøk siden det ble bygd. Sunniva så derimot familiehjemmet klart for seg.
 
– Jeg har lett for å se potensiale i ting, og så at det var forholdsvis lite jobb som skulle til før det ble et hus vi kunne bo i. Dette var på tidspunktet veldig viktig, fordi jeg var gravid, forteller hun.
 

Det var først og fremst størrelsen på vinduene Sunniva falt for, mens Øyvind lot seg overtale av det barnevennlige området med kort vei til marka, toget og ikke minst fotballbanen.
 
Da paret kjøpte huset for et år siden, var det kjøkkenet som skulle få seg en oppussing, men et halvt år senere, hadde hele huset fått en real make over.
 
Valgte ferdighus – endret alt
 
Kjøkken og stue fikk en åpen løsning, de trehvite veggene fikk noen malerstrøk og 70-tallsbadet ble oppgradert til et moderne og luksuriøst baderom med skreddersydd innredning.

Startet med fondvegg

Sunniva har ikke alltid likt å ha det mørkt rundt seg, men har vært modig, og prøvd det andre ikke har turt. Det startet med en fondvegg i mørk kontrastfarge i forrige bopel, og det viste seg å gi mersmak.
 
– Jeg var lei det alle andre hadde, og mørke farger ga meg en slags ro. Da vi kjøpte huset her på Hvalstad, visste jeg at huset kom til å bli mørkt. Jeg ville ha en avslappende følelse her hjemme, og det føler jeg de dempende og mørke fargene tilfører. På dagtid slipper de store vinduene likevel inn nok lys, mener hun.
 
Her får du mer fargeinspirasjon
 

Henter inspirasjon i sigarrom

Mens den skandinaviske stilen fortsetter å vokse i Norge, henter Sunniva inspirasjon utenlands. Hun liker det klassiske og moderne, med et hint av røffhet.
 
Gentlemans Clubs og sigarrom er noe av det som fascinerer henne mest på interiørfronten.
 
– Jeg henter også mye inspirasjon på hoteller rundt om i verden. Spesielt London, Barcelona og Roma synes jeg har mye spennende å by på, forteller hun.

 
Interessen for interiør og design var der allerede som liten jente.
 
Slik totalrenoverte de 80-tallsboligen
 
Sunniva husker tilbake på et loppemarked hvor hun fant noen vinglass og coasters som tiåring.
 
– Jeg visste ikke hva vin var på den tiden, men jeg så at glassene var classy. Disse fikk jeg kjøpe med meg hjem, og de sto som pynt på rommet mitt lenge, forteller hun.
 
Se hvordan Kathrine Sørland innreder hjemmet på Nesøya
 

Lite nips

Interessen vedvarte og Sunniva har fått et harmonisk hjem. Det er lite farger, og akkurat passe mye dekor.
 
Når Sunniva har behov for å fornye hjemmet, har hun ikke esker i kjelleren med interiør hun kan supplere med.
 
Da samler hun derimot det hun har av nips på gulvet, for så å begynne å dekorere igjen – med blanke ark.
 
– Jeg som andre trenger litt fornyelse, men jeg ønsker ikke å ha for mye. Jeg gir meg selv heller utfordringen om å la det jeg har bli plassert på nye steder. Dermed tvinges jeg til å være kreativ og tenke nytt, og resulterer i et nytt uttrykk, sier hun.

Les flere saker på Botrends forside her.
 
Tips og innspill? Ta kontakt her, og følg oss på Facebook og Instagram under @botrend.no