Huset i jungelen

Publisert
13. juli 2017
Tekst av
Bettine Nicotra

Forelsket seg i yogalæreren og flyttet til India.

– Yogaretreatet ligger i en jungel, så vi har banantrær og pasjonsfrukt i hagen, og sover til lyden av aper og papegøyer, sier Silje Dubey (36).Hun forteller om livet i deres primitive hus midt i jungelen i Goa i India, en spasertur unna stranden.

Som 19-åring var jenta fra Inderøy i Nord Trøndelag klar for å utforske verden. Fra Stockholm, Madrid, Los Angeles, Oslo og til Mallorca.

Der startet hun opp butikken «Tipi» hvor hun solgte klær, innredning og egenproduserte smykker.
 
– Du forelsket deg i yogalæreren din og valgte å flytte til Goa?
 
– Vi møttes på hans retreat, SWAN Yoga Retreat, hvor det kommer folk fra alle deler av verden, forteller hun.

Silje hadde alltid drømt om å dra på yogareise til India, men at det skulle bli Gyanmitras retreat, var tilfeldig etter et googlesøk.

– Jeg følte meg veldig hjemme med en gang, og selv om det kanskje ikke var «love at first sight» så var det love etter to, tre dager, sier hun.

Etter to ukers opphold i januar 2014, reiste hun hjem. Først på høsten begynte hun å snakke med Gyanmitra (47) igjen. Hun bestemte seg for å reise tilbake og jobbe frem til april.

– Men da april kom, ville jeg ikke hjem igjen, så vi har vært sammen siden da.

Og for 1,5 år siden fikk de sønnen Simba. Nå bor de halve året i Goa og halve året på Mallorca.

Hyttedrøm for storfamilien

Fryktet slanger og skorpioner

Huset på knappe 70 kvadratmeter med rause fem meters takhøyde, består av et oppholdsrom med stue og kjøkken, et soverom og bad.

– Det er veldig basic, men jeg trives godt med å ha lite ting.

– Hva har du gjort i huset siden du flyttet inn for snart tre år siden?

– Alt! Sier hun og ler.

– Da jeg flyttet inn var det bare soverommet og badet som var i bruk. Oppholdsrommet var lagerrom, så jeg turte knapt gå inn og jeg var redd for å finne både slanger og skorpioner gjemt i skapene, forteller hun.

Siden har de brune jordveggene blitt hvite. Meter på meter med hvit, indisk bomull har blitt til gardiner. Gardiner som skiller av stuen og kjøkkenet, og som innrammer et eget uterom.

Silje har innredet med egendesignede møbler og pyntegjenstander som hun har funnet på markeder i Goa. Ting fra naturen har også kommet inn i huset.

– Det har forresten mannen min fått lide av, ettersom han nesten hugget av seg stortåa da han skulle kutte en gren til meg som henger over kjøkkenbenken, sier hun humoristisk.

Hun liker det skandinaviske litt avskallede, kombinert med gamle indiske møbler og tekstiler.

– En ren hvit vegg med en vintage stoffbit på, funker fint for meg.

– Hva sier familie og venner når de kommer på besøk?
 
– De lurer på om det ikke er rart å leve så basic, men jeg synes kanskje ikke det er så basic ettersom jeg har blitt vant til å ha kokk og folk som hjelper til med vasking og rydding, sier hun med et smil.

Fra hvitt til fargerikt på en sommer