Hva bruker du barnevakten til?

Publisert
29. juni 2017

– du ordner vel i hus og hage, som avtalt?

Juni, du er nådeløs.
 
Jeg liker å tro at jeg lander på beina, selv om tilværelsen gjør sitt for at jeg ikke skal. Sånn pleier det å være.
 
Men nå… nå er jeg ganske sikker på at det ikke kommer til å gå, at tiden i juni ikke strekker til alt vi skal delta på og bidra med.
 
Hittil juni, tar du knekken på meg. Du verre en desember – æresord.
 
 

Annonse

Hektisk

Kalenderen min ser fortsatt blank ut, men det er bare fordi jeg totalt har mistet oversikten over hva som skal skje når.
 
Ble sommeravslutningen i barnehagen avlyst pga. regn, sa du? Nei nei. Ikke avlyst, bare lagt til en helt annen dag du glemmer å notere fordi du får meldingen når du sitter i et møte eller i bilen eller er mellom ting, generelt.
 
Når det blir helt nødvendig å kalle inn familien til middag gjennom Outlook – med to dagers varsel i forkant – vet du at tempoet er høyt. Altfor høyt.
 
Det er akkurat da, akkurat nå, en dag barnefri kommer som sendt fra himmelen.
 
 

Hellig fritid

 
Vi er priveligerte.  To sett med førstegangsbesteforeldere i samme kommune er ikke alle forunt.
 
Hjelp!!! – det får vi, ofte tilbudt og alltid hvis vi spør.
 
Men hva gjør man når man endelig har barnefri? Hva gjør man når man, helt plutselig, sitter hjemme alene uten barn og ikke er foventet eller regnet med noe sted?
 
Jeg vet hva vi gjør. Vi ligger. Altså rett ut. Vi spiser ikke, en gang. Vi catcher-opp på en serie vi aldri har begynt å se, eller som vi ligger etter.
 
Du vet, når spoilerne på VG.no ødelegger dagen din fordi du ligger etter. #haternårdetskjer

Men det var ikke avtalen, var det vel?  Det var i alle fall ikke planen. Fikk du ikke barnevakt for endelig å få vasket deg gjennom vinterklærne eller gjødsle gresset eller gjøre det du aldri får tid til ellers?
 
Kjenner du på den dårlige samvittigheten fordi du ikke gjør det du avtalte at du skulle, når du endelig fikk barnefri? Ikke gjør det.
 
Vi skulle jo så mye, ikke sant. Faktisk så mye at i juni blir man utslitt bare av å tenke på alt man skal.
 
Så derfor. Skaff deg en barnevakt – om så for en liten time eller to. Ta et magadrag og erkjenn nedelaget – det blir ikke rene vinterklær, denne gangen heller. Men den episoden, den armkroken som er bare din i en begrenset tid only, den er her og nå. Og veldig, veldig viktig.
 
Du er snart i mål, snart ligger dugnader, langpanner og avsluttninger bak deg. Bare at ingen ting avsluttes. De starter på nytt, bare.
 
Så bruk barnevakten din du – til hva du vil.