Hvert år får huset på Haslum nytt halloween-kostyme

Publisert
27. oktober 2016

Enkle og rimelige pynte-tips til halloween.

Hvert år dekorerer Christel sitt sørstat-inspirerte hjem  på Haslum til Halloween.
 
Både gresskar og hodeskaller er gjennomgående elementer, men viktigst av alt er det at det blir gjennomført på en stilig måte.
 

Annonse

Det var i slutten av 80-tallet, mens Christel Jensen jobbet som au pair i USA, at hun fikk interessen for allehelgensfeiringen.

 

Det som startet med å dele ut godterier til utkledde barn, utviklet seg til å pynte hjemmet med noen gresskar og lys da hun flyttet hjem igjen til Norge. Siden den gang har det bare ballet på seg.

 

– Jeg er generelt glad i å ha det fint rundt meg, og bruker enhver anledning til å pynte. Dessuten er Halloween en god unnskyldning for voksne å være litt lekne også, smiler hun.

 
Halloweenfeiringen er blitt en tradisjon hjemme hos familien Jensen, og årlig inviterer hun venner på middag i et gjennomført Halloween-pyntet hjem.
 
I siste liten til Halloween? Her får du skremmende gode råd.
 
I løpet av årene har Christel samlet pyntegjenstander som egner seg til feiringen, og selv om flere av de samme elementene er å finne rundt om i hjemmet fra år til år, prøver hun alltid å ha et nytt tema fra gang til gang.
 
– I fjor dekorerte jeg i ekte Snøhvit-tema, hvor bordet var pyntet med røde epler. Selv var jeg utkledd som heks. Denne gangen er temaet for bordet sort og gull, forteller hun.

En god miks

Både nytt og gammelt, billig og dyrt blir brukt til dekoreringen. Det har ikke så mye å si hvor det kommer fra, så lenge det er en blanding av alt.
 
– Skulle jeg bare brukt billig plast, ville ikke uttrykket blitt det samme. Det er viktig at det er en god miks for at det skal bli det uttrykket jeg ønsker, sier hun.

Christel finner gjenstandene både på loppemarkeder og i butikker, og mye lager hun også selv.
 
– I sommer fant jeg blant annet et slitent, rosa barbiedukkehus, som eieren hadde tegnet litt på. Det fikk jeg for 40 kroner, og etter å ha spraymalt den sort, ble det en kul pyntegjenstand til denne feiringen, smiler hun.

Kreativ kunstner

Fordi mye skal planlegges og ikke minst lages, starter Christel forberedelsene til årets feiring allerede i april.
 
– Jeg starter tidlig med å tenke ut et tema, og deretter skal mye planlegges og ordnes. Gjennom våren og sommeren har jeg et våkent øye til hva som kan passe når jeg er på loppemarked, eller i butikker. I tillegg hender det ofte jeg endrer på ting jeg allerede eier, eller lager helt nye gjenstander av leire, som jeg til daglig jobber med, sier hun.
 
Dekk et vakkert høstbord.
 
Flere gresskar i ulike former og fasonger har hun laget, og i tillegg til modellering, har hun blant annet klipt ut figurer som mus og flaggermus i svart papp og hengt opp, og laget ulike, dekorative kranser.
 
– Det trenger ikke alltid være så dyrt. Det gjelder bare å være kreativ, smiler hun.
 
Saken fortsetter under bildene. 

– Skap en god stemning

Hennes beste tips til et vellykket Halloween-pyntet hus, er å bruke en miks av elementer i ulike materialer for best resultat.
 
– Tenk at man må prøve seg frem for å lykkes, og husk at det er lov å feile. Start i god tid, og begynn med å rydde bort alt av hverdagsnips som ellers står fremme. Du kan ikke ha begge deler, mener hun.
 
Slik lager du Halloween-lykter – steg for steg.
 
Deretter handler det om å skape en god stemning, og ikke tenke at alt skal være mest mulig skummelt.
 
– Tenk at det skal være kult fremfor farlig og dekorativt fremfor ekkelt. Bruk det du har, og dekorer i ulike høyder for å skape en dimensjon.

CHRISTELS HALLOWEEN-TIPS:

 • Start med å hente inspirasjon.
 • Bruk det du har, og suppler med noe nytt om du ønsker. Det har ikke noe å si hvor pynten kommer fra, så lenge det er en blanding av ulikt materiale. Det gir best resultat. Bruker du kun billig plast, vil ikke uttrykket bli det sammen.
 • Det er viktig at det ser fint og stilrent ut, det skal ikke bare være grøss og gru, selv om det er det mange forbinder med Halloween ved første tanke.
 • Et ekte gresskar hører Halloween til, men bruk gjerne gresskar i for eksempel keramikk også. Da kan du spare og bruke dem om igjen neste år.
 • Drypp rød stearin på hvite lys. Det kan gi en stilig blod-effekt.
 • Spraymaling er et enkelt virkemiddel som gir gjenstander et nytt uttrykk.
 • Klipp ut figurer av rotter og flaggermus i svart papp og heng opp rundt omkring i huset.
 • Gasbind kan enkelt festes rundt glass og lysholdere. Ved å lime på et par øyne i tillegg har du nye, kule lysholdere for anledningen.
 • Konsentrer pyntingen. Ikke pynt med masse smått rundt omkring i huset, men skap volum ved å pynte stort på et sted.
 • Server noe enkelt og godt til gjestene på en spennende måte.
 • Arranger noen konkurranser, for eksempel ved å premiere personen med best kostyme.
 
Les mer på forsiden av Botrend og følg oss i sosiale medier her. Lurer du på noe? Send oss en e-post!