Hvordan binde en vakker og budsjettvennlig bukett

Publisert
7. april 2016

Vår nye blogger Karn Fjørtoft har bundet blomsterbukett i København.

Karn Fjørtoft er vår nye birdagsyter på Botrend.no. Fremover vil motebloggeren og medisinstudenten bringe deg siste nytt fra den danske hovedstaden. Her kan du bli bedre kjent med Karn.
 
På Botrend vil Karn også komme med gode tips til hva du kan gjøre selv. I hennes første sak viser hun deg hvordan du lager vårens vakreste blomsterkreasjon.
 
Her shopper du møbler og interiør i København.

Annonse

Blomster hever atmosfæren til et nytt nivå

Min mor lagde alltid de vakreste blomsterdekorasjoner hjemme hos oss da jeg var liten, og det er nok helt sikkert grunnen til at jeg elsker friske blomster i mitt hjem nå.
 
En stor bukett med store, vakre blomster kan virkelig heve atmosfæren i hjemmet til et nytt nivå, synes jeg.
 
I tillegg til å se pent ut gir det også en så deilig duft. What’s not to like?

Budsjettvennlig bukett

Jeg kjøper nok i snitt blomster en gang i uken. Dette kan imidlertid raskt bli en relativt dyr hobby, spesielt hvis man kjøper en ferdig oppsatt bukett!
 
Siden jeg har så stor glede av friske blomster i hjemmet mitt (og fremdeles er student), har jeg pønsket meg frem til en mer budsjettvenlig bukett som varer.
 
Les mer om blomster og uterommet på Botrend her.
 
Her er noen tips og en enkel oppskrift til hvordan du selv kan binder buketten som varer. Under bildene får oppskriften i 5 trinn.

Blomsterbukett på 1-2-3-4-5

  1. Bruk tid på å finne blomster som varer!

Å binde blomsterbuketter er som matlaging – det blir aldri bra uten gode råvarer. Dette er jo selvfølgelig også avhengig av hvilke blomster du kjøper. Velger du nelliker eller liljer kan du regne med at buketten står lenge, mens tulipaner har en tendens til å visne ganske fort (etter min erfaring). Noen ganger kan du også være heldig å kjøpe billige roser i REMA 1000 som varer dobbelt så lenge som de dyre, langstilkede du kjøpte hos blomsterhandleren. Erfaring er nøkkelen her!
 
2. Velg blomster som kan tørkes
Jeg elsker echalyptus, og pleier alltid å ta en bunt med i bukettene mine. Det geniale er at er at de ser like fine ut når de er tørket! Jeg synes også det er pent å blande inn gåsunger eller andre grener, som jo også varer ”evig”. På denne måten kan jeg både spare på de tørkede i en egen bukett, eller skifte ut med nye friske blomster jeg vil etterhvert som de dør.
 
3. Alle gode ting er 4 (?)
Til store buketter pleier jeg alltid å ha fire komponenter av forskjellige blomster. En god regel er å ha én grønn plante eller gren, én kvist (for eksempel gåsunger eller kirsebærkvist), én stor blomst, og én liten. Da synes jeg buketten får den riktige fylden og samspill.

4. Bind i vei!
Her er det bare fantasien som setter grenser. Jeg pleier egentlig aldri å bry meg om å binde i en spiral, eller å sette gummistrikk på stilkene. Jeg synes det er pent at de står litt tilfeldig og ikke er helt perfekt symmetrisk. Husk å snitte stilkene (tulipaner skal snittes tvers over), og fjerne blader nederst på stilken slik at ingen av dem er i kontakt med vannet. Fyll opp med varmt vann, det gir en god boost til blomstene. Eventuelt kan du helle i litt blomsterernæring, hvis du har det tilgjengelig.
 
5. Ikke glem buketten!
Å vedlikeholde buketten blir ofte nedprioritert (jeg glemmer det selv, også). Selv om blomsterbuketten er ferdig, er ikke arbeidet med den over! Du må vedlikeholde buketten ved å skifte ut vannet ut hver andre dag. Dette kan faktisk gjøre at buketten varer dobbelt så lenge!
 
Nå er det bare å nyte synet og duften av den flotte buketten i hjemmet ditt.
 
Karn blogger også om mote på Danske Costume. Og på Instagram finner dere henne under @karnfjk.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.