Annonsørinnhold

Hvordan skaffe det som trengs til jul?

Publisert
24. november 2022

Mange nordmenn har dårlig råd for øyeblikket. Samtidig kan vi endelig feire “normal” jul igjen. Slik får du det til å gå opp.

Det er noen år siden sist vi fritt kunne invitere hele familien til jule- og nyttårsfeiring. Vi gleder oss over å ikke måtte forholde oss til de stadige, men uforutsigbare endringene i regler og antallsbegrensninger.

Samtidig er det ekstra mye å tenke på. Har vi sitteplass til de nye familiemedlemmene og til svigermor på toppen av det hele? Hvor er det nå blitt av den store juleduken? Burde vi fornyet julepynten i år? Og har vi egentlig råd?

Akkurat nå: 12 md kostnadsfri betalingsutsettelse på IKEA (Ord. pris 560 kroner)

Alt til jul på ett sted

På IKEA finner du det aller meste til jul. Fra IKEAs berømte pepperkakedeig, via et rikt utvalg julepynt, til spisebord og sofa med plass til storfamilien. Til og med friske blomster! Enten du foretrekker å handle på varehus eller på ikea.no har du alt på ett sted – til fornuftige IKEA-priser! Likevel er julen forbundet med betydelige utgifter, og i år kommer den midt i prisøkninger og renteoppganger. Lag derfor en detaljert og realistisk plan for betalingen.

Har du IKEA Kort fra Ikano Bank?  Da kan du velge mellom ulike løsninger, tilpasset din økonomi.

 

Utsett betalingen kostnadsfritt

IKEA Kort gir deg mulighet til å velge 12 måneders betalingsutsettelse kostnadsfritt frem til 4. desember 2022. (Ordinær pris er 560 kroner). Du kan dermed forberede betalingen, frem til slutten av 2023. Når fakturaen kommer, kan du betale hele beløpet, dersom du har spart nok penger til hele summen. Da påløper ingen renter. Du kan også velge å dele det opp over tid, til ordinære betingelser.

Slik fungerer betalingsutsettelse

Del opp betalingen over tid

Velger du å delbetale, betaler du nominell rente på 18,97 %. På fakturaen står både totalt utestående saldo og minimumsbeløp å betale inn. Du velger selv, fra måned til måned, om du vil betale minimumsbeløp eller et valgfritt høyere beløp. På den måten kan du selv styre hvor lang tid du bruker på å betale og hvor mye renter som legges til.

Priseksempel: 35 000 kroner nedbetalt over 12 måneder gir effektiv rente 21,97 %, kostnad på 4 304 kroner og totalt 39 304 kroner å betale tilbake.

Søk om IKEA Kort

 

 

Ta kontroll

Lag en liste over alt du ønsker å skaffe til jul og finn ut hva det vil koste. Det første året har du mulighet til å velge kostnadsfri utsettelse. Legg opp en plan for hvor mye du skal sette av ved hver lønning etter de 12 månedene, for å kunne nedbetale i den hastigheten du ønsker.

Ser budsjettet stramt ut bør du gjøre en grundig vurdering av hvilke ting du ønsker å prioritere og hvilke du kanskje kan klare deg uten. Kanskje er ikke behovet for juletekstiler og nisser prekært, mens du vil trenge sovesofa og større spisebord hver eneste gang du ønsker å samle familie eller vennegjeng i tiden fremover.

Lengre nedbetaling, med lavere rente?

For de større investeringene kan du vurdere et lån. Et lån uten sikkerhet betaler du ned på inntil 5 år. Renten på et lån ligger normalt langt lavere enn på kredittkort. Hos Ikano Bank kan du få nominell rente helt ned i 7,9 % og maksimalt 15,9 %. Priseksempel: 180 000 kroner over 5 år til nominell rente 8,9 %, gir effektiv rente 10,12 %, kostnad på 47 785 kroner og totalt 227 785 kroner å betale inn.

Søk om lån

Dersom du har tenkt deg godt om vil du være bedre rustet til å ta smarte beslutninger, slik at husholdningen fortsatt vil ha en trygg og fornuftig privatøkonomi.

 

Om Ikano Bank

Ikano Bank startet som IKEAs egen bank. Banken bygger fortsatt på noe av den samme filosofien som IKEA er bygget på: Inte för de rika, men för de kloka. Banken ønsker vanlige mennesker med vanlige behov som kunder.

Ikano Banks norske kontor åpnet i Asker i 1991. Banken tilbyr refinansiering, forbrukslån og kredittkort for privatpersoner, samt innkjøpskort og leasing for bedrifter.