Hyttemarkedet eksploderer

Publisert
13. november 2015

Vi rømmer til hyttene våre når det er dårlige tider.

I følge Prognosesenteret har den økonomiske nedgangen vi nå erfarer i Norge, en motsatt og positiv virkning på hyttemarkedet.
 
– Andelen som planlegger hyttekjøp har faktisk eksplodert det siste halvåret – altså en omvendt utvikling av oljeprisen. I september så sier 4 prosent av norske husholdninger at de har konkrete planer om kjøp av hytte. Dette er den høyeste andelen med kjøpsplaner vi noen gang har registrert, og tilsvarer en vekst på mer enn 30 prosent i løpet av seks måneder, skriver Bjørn Erik Øye hos Prognosesentert på deres egen blogg.
 
Dette er høstens hyttetrender.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Blindleia-«hytte» markedsføres i utlandet
 

Mange hytteinteresserte

 
Mye tyder på at det kan bli et godt år for hyttemeglere.
 
I følge Prognosesenteret er det pr september i år 90.000 husholdninger som planlegger hyttekjøp, og følger med på hyttemarkedet.
 
– Relatert til forventet antall omsetninger det neste året, indikerer dette et snitt på 3 interessenter pr annonsert objekt. Det ligger med andre ord an til å bli et jubelår for hyttemeglere – og da spesielt for de som selger hytter i fjellheimen, sier Øye.
 
Flere og flere fra Asker, Bærum og Oslo velger nå Golsfjellet som sin destinasjon. 
 
– Ja, det merker vi godt. Nå kan man komme seg hit på litt under to timer etter at tunellen kom på plass. Det betyr at folk som tidligere vurderte Norefjell, nå heller kommer hit, uttalte hyttemegler Håkon Wøllo i EiendomsMegler1 på Gol til Botrend tidligere i høst.
 
En ny trend som Prognosesenteret viser til, er at beliggenhetskriteriet vris sterkere mot langrenn og mindre areal, på bekostning av luksus og store hytter.
 
Statistikk fra SSB bekrefter meglernes opplevelse av markedene.
 
Statistisk sentralbyrå har registrert en vekst på 10 prosent i antall omsetninger/eierskifter det siste året, spesielt gjelder dette fritidseiendommer (m/bygg) i fritt salg.

Annonse