Hytter ved sjøen har aldri vært dyrere

Publisert
24. juni 2016

Nå koster en hytte ved sjøen i snitt 2,2 mill. kroner.

 
Å eie sin egen hytte er mer populært en noensinne. 
 
Nå viser ny statistikk fra Eiendom Norge  at prisene for  fritidsboliger ved sjøen har steget med 1,7 prosent det siste året.  I snitt betyr det en pris på 2.244.748 millioner kroner for en sjøhytte. 
 
– Den sterke prisveksten fra sesongen 2014/2015 ble etterfulgt av en mer forsiktig vekst denne sesongen. Til tross for den moderate veksten har vi aldri tidligere hatt en høyere snittpris for sjøyhyttene i Norge, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.
 
Les flere saker om eiendomsmarkedet og  fritidsboliger  Botrend

Stor interesse

 
Siste året ble det solgt 2.175 sjøhytter, en oppgang på 10,2 prosent fra året før.
 
Hvaler og Fredriksstad er kommunene med flest salg det siste året med henholdsvis 62 og 59 solgte hytter.
 
I mai og juni 2016 ble det solgt 627 sjøhytter, som er en økning i samme periode fra i fjor på 13,4 prosent.
 
– Våre medlemmer har gjennom det siste året meldt tilbake om stor interesse på hyttevisningene. Dette gjenspeiler seg i salgstallene. Det er et rekordhøyt antall hyttesalg gjennom megler siste året. Tradisjonelle sjøhyttekommuner som Hvaler, Fredrikstad og Kragerø har hatt flest salg, noe som er naturlig når dette også er blant regionene med størst utbud av hytter for salg, sier Dreyer.
 
Hytteinteressen i Norge har alltid vært stor. Av 1,3 millioner husholdninger, så er det litt over halvparten som har tilgang på hytte, sier partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye til Botrend.
 
Hytte på 39 kvm satte prisrekord i Oslofjorden
 

Annonse

Lillesand er dyrest

 
I snitt tar det 107 dager å selge en fritidsbolig ved sjøen. Det er en nedgang på 18 dager fra samme periode i fjor. Raskest gikk det å selge fritidsbolig på Nesodden med et snitt på 46 dager. Tregest gikk det i Lillesand med et snitt på 249 dager.
 
– Det tar fortsatt relativt lang tid å selge en sjøhytte i Norge. Å kjøpe en fritidsbolig følger en helt annen takt enn boligmarkedet, og de fleste selgere må belage seg på at det tar tid å selge en sjøyhytte, sier Dreyer.
 
Se den flotte hytta på Brønnøya i Oslofjorden
 
Lillesand er årets dyreste hyttekommune. En gjennomsnittlig fritidsbolig på Lillesand koster kr. 5.020.417,-. Deretter følger Tjøme og Sandefjord på henholdsvis kr. 4.852.955,- og kr. 4.638.000,-..
 
Den generelle trenden er imidlertid at selgerne ikke oppnår prisantydning. I snitt ble hyttene som ble omsatt sist år solgt 1,9 prosent under prisantydning.
 
Det er flest hytter til salgs i Lindenes, Kragerø og Lyngdal med henholdsvis 65, 58 og 45 objekter for salg.
 
– Det selges flere dyrere hytter nå enn på flere år, noe vi ser i at gjennomsnittsprisene i mange hyttekommuner øker. Likevel er det mange hytteselgere som får en lavere pris enn hva de forventer. Det viser at markedet fremdeles er selektivt i mange områder, sier Dreyer.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.