Bli med inn i det unike huset på Jar i Bærum.
Huset på Jar har han og kona Helle Messel-Jenssen tegnet og bygget sammen. I 2011 kjøpte de tomten, og to år senere sto huset på eiendommen. Arkitekt-ekteparet har en forkjælighet for betong.
– Fordi det er et, om ikke levende, så veldig naturlig materiale. Man kan lage en form og støpe akkurat slik du vil ha det, forklarer Helle.
Dessuten blir betong bare finere med årene.
– Man trenger ikke pusse opp noe her. Om 100 år er ser det bedre ut enn i dag, forklarer Franz.
Byggeskikk-ros til Bærums-bolig
Annonse
Helle liker spesielt godt fargetonene i gulvene.
– Ved å slipe og få frem snittet i steinen, får man et helt unikt liv i gulvet, sier hun.
Huset har mange særpreg, og gjør seg bemerket i det bratte terrenget. Eierne beskriver det «som å sitte i toppen av et tre» når de på sommeren kan nyte utsikten fra takterrassen. Særpregene er tydelige både fordi tomten er bratt og ulendt, men også i selve materialvalget som paret har tatt: det preges av betong, aluminium og eik.
Valgte ferdighus – endret alt
Naturlig lys
Paret kom over tomten i Løvenskiolds vei på Jar da den hadde ligget ute for salg i et halvt år. For mange var nok dette en helt uangripelig tomt, en bratt og gjengrodd skrent med høye stup.
Hvordan i alle verden kunne man se for seg et hus her?
Men det kunne paret Messel-Jenssen. Slike tomter har nærmest blitt deres varemerke, og Franz har hatt lignende prosjekter før.
– Jeg kjørte bort 1.000 kubikk med stein før vi begynte å bygge, smiler han.
Se flere lekre boliger på Botrend.
Annonse
Selve byggeprosessen tok om lag to år, og veldig mye av jobben har paret selv gjort. Gelenderet både utvendig og innvendig i trappen, er sveiset på stedet av huseieren.
Paret kjøpte også en gammel lastebil med kran, og slik fikk de selv satt på plass de store vinduene. Ett av vinduene i stuen veier 360 kilo, og ble heist på plass av Franz og faren hans. At huset har store vindusflater, var nærmest et «must» for paret. Utsikten går fra Holmenkollen til Nesoddtangen fra stuevinduene. Enda bredere fra takterrassen.
– Vi liker å følge med på flyene på himmelen, sier de og understreker samtidig betydningen av alt det naturlige lyset som strømmer inn.
Les flere saker på Botrends forside her.
Lange linjer
Kjøkkenet fra Hanstholm i Danmark går over hele den ene veggen i hovedetasjen.
Her har paret valgt å sette lysbokser i taket, som også blir en del av takterrassen. Kjøkkenveggen vender inn i fjellsiden, og kunne potensielt blitt en mørk vegg. Nå strømmer det naturlig lys inn ovenfra.
Det er Helle som har designet kjøkkenet, og paret dro til fabrikken i Danmark for å be om å få linoleumsbelagte fronter. Kjøkkeninnredningen flyter over i baderomsinnredning i rommet ved siden av.
Dette hjemmet ser ut som et hotell
Se det moderne Bærums-huset med funksjonelle løsninger
Saken fortsetter under bildene.
New York-loft
Tanken bak prosjektet har vært å lage en følelse av at man er i en hotellsuite. Hovedsoverommet og det store badet ligger i hovedetasjen, og bruken av skyvedør gir følelsen av at alt er i ett rom.
– Vi ønsket en New York loft-stil, som et røft bygg. Det er rom for eldre møbler og nye materialer i en miks. Dette huset tåler jo nesten alt. Det er et romslig uttrykk, som gir rom for alle stiler, smiler Franz Messel-Jenssen.
Budrunde for luksusvilla til 24 millioner
Nylig solgte paret huset for 18,5 millioner kroner via Privatmegler Dyve og Partnere på Skøyen.
– Det er litt trist å selge det for vi skulle gjerne ha bodd her, sier Helle Messel-Jenssen.
Les flere saker på Botrends forside her.
Har du tips til Botrend-redaksjonen – send oss en e-post