Ikke undervurder å bo godt

Publisert
3. juni 2016

Hvem og hva skaper egentlig et hjem?

Hva gjør et hjem til hjemme?
 
Vi blir aldri lei. Vi elsker bolig. Boligpris, bolig til salgs, innredning og hage, bolig live, på nett, på Instagram og i interiørmagasiner.
 
Hvem som helst kan eie et hjem, men ikke alle som eier et hjem, bor hjemme. Hvor bor du?
 
 

Annonse

Vi elsker bolig

Vi blir aldri lei. Vi elsker bolig. Du kan lese mange inspirerende artikler om bolig her.
 
Det har aldri vært dyrere å bo. Aldri før har man vært like opptatt av å bo. Vi vil bo sentralt, romslig og med høy standard.
 
Stadig kan vi lese om boligpriser ut av en annen verden, om førstegangskjøpere som strever med å komme på boligmarkedet og lav rente. Og vi sluker det, rått. Fordi vi er, genuint opptatt av hjem.
 
Et hjem har fire vegger, vinduer, bad, av og til et kjøkken hvis kjøkkenet ikke er i stuen og selvsagt mange andre fellesnevnere. I det uendelige. Dette er skallet. Rammene for å bygge et hjem, i et hjem.
 
 

Du er hjemme der du er omgitt av mennesker du bryr deg om 

Et hjem defineres for meg, først og fremst av hva du fyller det med. Og hvordan du lever, i det.
 
Bor du der du er hjemme, er det ikke så farlig at hullene i veggen bak bildene du alltid ommøblerer ikke er sparklet. Eller at flyttelasset fortsatt ikke er pakket ut, fem år senere. Fordi du har all verdens tid. Du skal ikke noe sted.
 
Jeg tror du er hjemme der du er omgitt av menneskene du bryr deg om og som er dine og dine favoritter.. av ting, mat, sengetøy, lukter, skyllemiddel og andre livs viktige ting. Som, blir hjemmet ditt.
 
Les flere saker fra Fanny her.
 

Å bo i faser

Man bor, naturlig nok, i forskjellige faser. I første fase er hjemmet kanskje en bitteliten, primitiv leiet leilighet. Eller et kollektiv. Helst med en god venn, og så klart – i storbyen. Oslo. Som ikke er så stor, men akkurat passe stor.
 
For alt i verden skal du ikke bo der du kom fra. Man glemmer, en stund, at man alt er programmert. Arvelig belastet, kanskje. At du vil, skal tilbake dit du kom fra. Om en stund.
 
For vi er bortskjemte i Asker og Bærum. Vi bor nær sjøen, marka og byen. Utilgjengelig, tilgjengelig. Du får roen, med «en latte to go». På en måte. Selv gjorde jeg kort karriere som beboer i Oslo by, selv om jeg fremdeles mener jeg fikk oppleve Oslo og boligmarkedet på det beste stedet. Fordi det var litt stille, der.
 
Bli inspirert av flere vakre hjem på Botrend her.
 

Annonse

Redefasen

Andre fase er redefasen. Det stedet man flytter til fordi man behøver større plass, kanskje fordi to skal bli tre.
 
I redefasen skal man bo praktisk, også sentralt men ikke et sted der larm fra byen forstyrrer den nybakte familien. Noen bor i redefasen hele livet, men tilpasser redet av størrelse og trives med det.
 
Tredje fase er da du kommer hjem. Til hjemmet. Som skal bli ditt og deres, det barna vil kalle barndomshjemmet.
 
Kanskje utenfor byen. Et sted der du kan parkere bilen. Uten å få bot, selvsagt. Dit du vender tilbake, dit du tenker når du tenker at borte er bra men hjemme er best. Bestandig.
 

Ikke undervurder å bo godt

Hvem som helst kan eie et hjem, men ikke alle som eier et hjem, bor hjemme.
 
Hjemmet ditt skal reflektere deg og været et fristed. En slags presentasjon, av deg.
 
Ikke undervurder å bo godt. Hjemme, er der du bor best. Genuint. Ekte.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.