DEL på
Del på facebook
0
Del på twitter
Del på google +
Is i nasjonaldrakt.
Hvis jeg sier 17., hva sier du? Mai, selvfølgelig.
Jeg vet om tusen ting 17. mai assosieres med, noe det har vært, eller skal bli.
Bunad med for små sko, absolutt. Besettelse av været. Ullstrømper som klør. Pølser og mennesker, og fisk med logo på. Champagne til frokost med sugerør i, kø og gode venninner.
Sistnevnte er definitivt ikke på agendaen lenger. Dessverre. Og takk gud. En ambivalent, men naturlig konsekvens av det å bli voksen.
Jeg vet om tusen ting 17. mai assosieres med, noe det har vært, eller skal bli.
Bunad med for små sko, absolutt. Besettelse av været. Ullstrømper som klør. Pølser og mennesker, og fisk med logo på. Champagne til frokost med sugerør i, kø og gode venninner.
Sistnevnte er definitivt ikke på agendaen lenger. Dessverre. Og takk gud. En ambivalent, men naturlig konsekvens av det å bli voksen.
Annonse
For 17. mai er barnas dag. Og det er vi enige om, eller?
Selv har jeg fortsatt et snev av Peter Pans syndrom, denne dagen. Og da er det fint at programmet er hektisk. Veldig hektisk. For man glemmer fort, hva man ikke har gjort når barna er pyntet til fest med forventing i øynene og tikroner i lomma. Som den nye sofaen til uterommet jeg stadig vekk er på jakt etter.
Sjelden blir jeg like rørt, som når nasjonalsangen fremføres av lav, sur barnetone. Som seg hør og bør.
I anledning 17. mai ønsker vi nettopp å se hvordan din dag tilbringes og hvilke forberedelser du gjør. Frem til 18. mai kan du være med i en konkurranse og vinne designskåler fra Cathrineholm, mer informasjon finner du her.
Selv har jeg fortsatt et snev av Peter Pans syndrom, denne dagen. Og da er det fint at programmet er hektisk. Veldig hektisk. For man glemmer fort, hva man ikke har gjort når barna er pyntet til fest med forventing i øynene og tikroner i lomma. Som den nye sofaen til uterommet jeg stadig vekk er på jakt etter.
Sjelden blir jeg like rørt, som når nasjonalsangen fremføres av lav, sur barnetone. Som seg hør og bør.
I anledning 17. mai ønsker vi nettopp å se hvordan din dag tilbringes og hvilke forberedelser du gjør. Frem til 18. mai kan du være med i en konkurranse og vinne designskåler fra Cathrineholm, mer informasjon finner du her.
Imponer med hjemmelaget iskrem
Til festen skal det være is. Mye is. Og is kan du spise, så mange du vil – og med begge hender! Hva med å imponere med hjemmelaget sunn, fresh, og faktisk kjempe god is?
For selv om dette barnet er voksent, er personlig rek i is stadig på tapetet. Ha en strålende langhelg og gratulerer med dagen.
Du trenger:
- Marengs (eller noe annet du liker til å strø over)
- Biola (jeg har brukt kokos, velg den typen du foretrekker) eller yoghurt
- Jordbær i skiver
- Blåbær
- Eventuell annen frukt eller bær, her er det bare å smake seg frem og gå for egne preferanser.
- Isform
- Ispinner
Sånn gjør du det:
- Fyll isformen med det som skal strøs over, jeg fylte ikke med marengs da den ville ha smeltet.
- Fyll isformen med frukt og bær, prøv forsiktig å stable frukten slik at den ligger i kant med isformen og synes når du skal spise isen.
- Fyll isformen med Biola til den er toppet.
- Sett formen i fryseren og la stå i minst 8 timer.
- Løsne isen ved å la formen stå i romtemperatur i noen minutter, dypp deretter øverste del av isen i marengsen eller det du vil ha som strø.
- Spis (mange) med god samvittighet. Nam!
Tips: Yoghurtisen blir fløteaktig, mens Biolaisen blir lik saftis. For mer, sunn inspirasjon, besøk www.smakenavoslo.no.
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
Tips og innspill? Kontakt oss her.