Imponerte stort hver gang damene kom på besøk

Publisert
21. april 2017

Da fikk Kamilla en ide.

Anna (4) og Mattis (4) løper mot kjøkkenet.
 
– Kanskje dere kan lage noe mat?
 
– Hva da? spør Anna.
 
– Hva vil du lage da?
 
– Jeg vil skjære agurk! sier hun fornøyd.
 
Mamma, Mette Mari Sønstebø Østad (37), henter frem en skjærefjøl og to kniver.
 
– Se på den rosa kniven min, jeg fikk den i kalenderen, sier Anna stolt mens hun skjærer agurk i terninger.
 
Kamilla Krogsveen (38) og sønnen Mattis er på besøk hos Mette Mari og Anna denne solfylte formiddagen i Heggedal i Asker.
 
Asiatisk laks – enklere får du det ikke

Travle småbarnsfamilier

Da damene var i barselgruppe lagde Mette Mari alltid så himla god mat da mødrene var på besøk.
 
Og etter å ha spurt flere ganger om å få oppskriftene etter å ha vært på besøk, fikk manusforfatter Kamilla en idé.
 
Hun bare måtte få med seg Mette Mari på å lage en matblogg for travle småbarnsfamilier, som i likhet med dem ofte lurer på hva de skal lage til middag.
 
Blogg ble det. Bloggen Familiemat.

Annonse

Det første innlegget kom like før jul – en frokost bestående av yoghurt, ristede havregryn, kokos og varme blåbær.
 
Siden har de blogget om alt fra «tomatsuppe som på pose» til langpannekake.
 
Gjør bra mat bedre med urter

Kokeboknerder

 I en gammel vinkasse på hjul er kokebøker i ulike tykkelser og høyder stablet på rekke og rad.
 
– Vi er litt sånn kokeboknerder begge to, forteller Mette Mari.
 
Kokkeleringen foregår ofte på hvert deres kjøkken, men én gang i måneden møtes hele gjengen.
 
Barna som er deres største kritikere, er med på å lage, smake og bestemme hva som funker og hva som ikke funker.
 
– Blåskjell er den nye favoritten til Anna, sier Kamilla og smiler.
 
Slik blir du en mester på kjøkkenet
 
Matlagingen er foreløpig kun en hobby.
 
– Men kanskje vi får gitt ut kokebok en dag, sier Mette Mari.
 
– Ja, det er drømmen, skyter Kamilla inn.

Oppskrift på Ole Brumm-boller som du kan lage neste gang du får besøk

 Til omtrent 24 boller trenger du:

  • 1 kg hvetemel
  • 6 dl melk (lunken)
  • 50 gram gjær
  • 175 gram sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg
  • 160 gram meierismør i terninger

 
Kanelfyll til svingene:

  • 100 gram smør (temperert)
  • 3 ss sukker
  • 1,5 ss kanel

 
Vaniljekrem:

  • (250-300 gram). Kjøp eller lag selv. Oppskrift finner du på Familiematblogg.

 
Slik går du frem:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok (eller bruk sleiv). Bland egget med de tørre ingrediensene. Ha i den lunkne melken hvor du har rørt ut gjæren. Elt dette i 10 minutter. Ha så i smøret litt og litt mens deigen elter. Elt så videre i omtrent 10 minutter etter at smøret er tilsatt. Du har nå en seig og smidig deig.
 
Dekk deigen med et håndkle eller plast og la den heve i omtrent 1, 5 timer på et lunt sted. Mens deigen hever kan du lage kanelfyllet og vaniljekremen (om du lager denne selv). Kanelfyllet lager du ved å røre sammen det myke smøret med sukker og kanel.
 
Når deigen er ferdig hevet har du den over på et melet underlag. Kjevl deigen ut til en rektangulær leiv. Fordel kanelfyllet utover leiven. La det være igjen en kant øverst. Rull så deigen til en jevn fast pølse. Begynn nederst på langsiden.
 
Skjær pølsen opp i 24 like store emner. Legg disse på to bakepapirkledde stekebrett. Bruk hendene eller en spisekje og lag en god grop i midten av hver bolle. Her har du så i en toppet spiseskje med vaniljekrem. 
 
Oppskriften er hentet fra bloggen.

 

Les flere saker på Botrends forside.

 

Følg oss på Facebook og Instagram, og tips oss gjerne her.