Innreder med hjertet

Publisert
11. oktober 2017
Tekst av
Bettine Nicotra

Værdame Ane Nyrerøds hjem på Blommenholm.

I en tomannsbolig på Blommenholm bor Ane Nyrerød (46), mest kjent som værdame fra TV 2, sammen med mannen Lasse Fjeld (43), de to døtrene Julie (13) og Josefine (12), og hunden Sienna (3).Her har de bodd siden Lasse fant huset da Ane var høygravid med eldstedatteren Julie.

– Vi ville flytte ut fra byen, men egentlig ikke langt ut. Men så tapte vi budrunde på budrunde, og da endte vi her, sier Ane med et smil.

Badet var gammelt, kjøkkenet bittelite. Huset bestod av mange små rom.

– Det var egentlig hagen vi falt for, og at det var dør fra stuen til hagen. Så vi valgte å totalrenovere huset, og så vidt jeg vet så er det vel ikke én gammel spiker igjen, sier hun og ler.

Bli med til Askers første andelslandbruk

Møbler som smykker

Hva betyr interiør for deg?

– Det betyr veldig mye for meg. Jeg kan få pusteproblemer og vondt i kroppen når jeg kommer hjem til folk har tyve ulike farger og masse ting. Det høres sikkert fryktelig snobbete ut, og jeg mener at folk må få ha det som de vil, men mange har så mye ting, og jeg tror det stjeler energi. Jeg er ikke minimalistisk og jeg er ikke flink til å kaste, men jeg bruker heller penger på bruksting som skap, hyller eller en kommode, og ikke masse fjas som ikke kan brukes til noe. Når jeg innreder, så gjør jeg det med hjertet, og jeg har vanskelig for å bytte ut, for jeg blir så innmari glad i tingene mine.

Annonse

Hvor henter du inspirasjon?
 
– Fra reiser, interiørblader, blogger, nettsteder, eller i andres hjem. Også er Bolina min favorittbutikk. Der har jeg hjulpet til siden jeg var 14 år. Det var kanskje med Bolina det hele startet? Eller nei, jeg begynte å samle på sjampagneglass da jeg var 10 år, så jeg har alltid visst hva jeg har likt. Cathrine som er en av Bolinas eiere, er en av mine beste venninner. Vi raidet bruktbutikker da vi bodde sammen under studietiden i San Francisco.Hva studerte du?
  
– Jeg begynte egentlig å studere interiør og design i San Francisco, men så byttet jeg over til 3D og animasjon. Det ble for mye arkitektopplegg for meg, jeg ville jo bare dra ut og kjenne på stoffer, innrede rom og holde på.

Hva har du jobbet med siden?
 
– Da jeg kom tilbake fikk jeg jobb som grafisk designer i TV 2, og så gikk jeg over til været. Men jeg har interiør i hodet hele tiden.

Er det noe du tenker på mye?

– Ja, veldig mye. Jeg kan være på et toalett i Venezia og ta bilde av armaturet eller hylla. Jeg er alltid spent når jeg går inn på et nytt hotell eller en restaurant. Hva er bak den døra? Er det noe jeg aldri har sett før?

Flyttet til landlige Heggedal

Moderne, gammelt og koselig

Hva er ditt beste innredningstips?

– Innred nyttig og med hjertet. Ikke hopp på enhver trend.

Har du innredet nyttig?

– Lasse synes vi har alt for mange ting i huset! Og jeg har mye mindre ting enn mange andre … Jeg synes vi har det ganske funksjonelt. Jeg liker møbler som gjør noe for rommet, men som man allikevel må ha. Stuebordet vårt er et blikkfang i seg selv, og da trenger jeg ikke ha masse pyntegjenstander på toppen.

Men du maler en del?
 
– Jeg gjorde det før, men jeg har jobb, ungdommer og bikkje, så det blir ikke så mye tid. Jeg drømmer om et hageskur hvor jeg kan ta opp igjen malingen når den tid kommer. Det trenger ikke være så stort, men et sted jeg kan stå uforstyrret og male.

Hvilken interiørstil er din favoritt?
  
– Jeg har nok egentlig ikke én stil, men kanskje en blanding av moderne, gammelt og koselig? Jeg er nok mer glad i mormor sin stil enn den stilen jeg vokste opp med hjemme, for jeg er ikke glad i stilene fra 50-80-tallet.

Har du hatt den samme stilen hele tiden?

– Ja, jeg elsket alle tingene til mormor, som fløyelssofaen som jeg har kjøpt lik av nå. Jeg har alltid likt å kjøpe gamle skåler og matche de med gull og messing, og jeg husker da jeg var fattig student og gikk rundt i interiørbutikker i San Francisco … Jeg likte de samme tingene da.

Hvor er din yndlingsplass i huset?

– Jeg tror det er i den store lyse stuen, gjerne i fløyelssofaen. Det er masse varme i det kalde betonggulvet, og gulvet er både lunt og rustikt. Stuen er også to trappetrinn ned fra spisestuen, så det er høyt under taket. Det er et luftig og lunt sted.

Bli med hjem til keramiker Ann Cecilia Baumann

Tomannsbolig på Blommenholm

  • Planløsning over to etasjer: Inngangsparti, bad, tv-stue, åpen kjøkken og spisestue. To trinn ned til stue med utgang til hage. Innenfor stuen er jentenes rom. En trapp ned fører til et bad, en bod og foreldresoverommet.
  • Det siste jeg skaffet: – Hyllene i tre og messing som henger på kjøkkenet som vi pusset opp i fjor sommer.
  • Kommer aldri over dørstokken: – Det er fælt å si sånn, men ubehandlet furupanel hadde aldri kommet inn. Og det er jeg vokst opp med fra vegg til tak. Det er mange som digger det, men det digger ikke jeg. Furutrær synes jeg er fint, men la de stå i skogen.
  • På ønskelisten: ­– Hagestue og åpen peis i mur som skiller litt av mellom stuen og spisestuen. Lasse har mest lyst på lukket, så ergo ingen peis enda.
  • Min kjæreste eiendel: ­ – Et turkist skap som jeg kjøpte for 14 år siden på Bolina. Det var det første møbelet jeg kjøpte for egne penger, som ikke var fra Ikea. Jeg tror det kostet 13 000 kroner. Det skulle være med meg resten av livet.
Flere av bildene ble opprinnelig publisert i Vakre Hjem og Interiør (ekstern lenke)Les mer på Botrends forside 

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her