Inspirerer hverandre på Blaker Skanse

Publisert
30. august 2016

Anja Borgersrud lager keramikk i historisk forsvarsbygg.

– Har du alltid vært interessert i design?
 
– Jeg er født og oppvokst på St. Hanshaugen i Oslo. Jeg var skoleflink og teoristerk som barn og jeg tror omgivelsene ble ganske overrasket da jeg valgte denne livsveien. Samtidig har jeg alltid hatt en kreativ åre og en trang til å skape ting. Jeg skjønte at jeg burde følge dette da jeg skulle finne ut hva jeg ville gjøre med livet mitt.
 
– Hva var det første du lagde?
 
– Jeg har alltid laget ting med hendene så lenge jeg kan huske. I 2003 begynte jeg å jobbe med keramikk, og siden da er det stort sett det materialet jeg har jobbet med.
 
– Hva blir du inspirert av?
 
– Veldig mye forskjellig og gjerne det som ikke har med keramikk å gjøre. Jeg liker å gå rundt i Oslo og titte. Ofte blir jeg inspirert av arkitektur, men også av de små tingene, som sprekker i asfalten eller av en eller annen interessant form jeg ser.
Navn: Anja Borgersrud (33).
 
Holder til: På det historiske forsvarsverket Blaker Skanse ved Glomma i Sørum kommune. Her holder kunstnerfellesskapet KunstSkansen til, som Anja er en del av.
 
Bor: Med samboer på Grønland i Oslo.
 
Utdannelse: Utdannet produktdesigner fra Frankrike og Norge. Fagbrev i keramikerfaget.
– Hva ønsker du å formidle?
 
– Jeg er opptatt av form og hvordan en form endrer karakter ved hjelp av små forandringer i en silhuett, eller endringer i en kurve i en bue.
 
– Høydepunktet i din karriere?
 
– Høydepunktet så langt var å være med på utstillingen «Structure» i Milano i april i år.
 
– Hva ønsker du å oppnå?
 
– Jeg ønsker glade og fornøyde kunder og at folk finner gjenstandene jeg lager interessante og meningsfulle.
 
– Hvilke planer har du for høsten?
 
– Jeg skal delta på Oslo Design Fair i september både på stand og i utstillingen «Structure. Her skal jeg blant annet vise frem serien ”Røys” – håndbrygger, kaffekanne, kopp og reisekrus i hånddreid keramikk. Det er et samarbeidsprosjekt med kunsthåndverker Ronja Allum. I tillegg skal vi arrangere Sørum Kulturmarkedsdager 24. og 25. september på Blaker Skanse hvor jeg skal være med å arrangere en pop-up butikk med flere av de andre kunstnerne som holder til her.
 
– Hvor er du om 10 år?
 
– Forhåpentligvis gjør jeg et eller annet veldig spennende som jeg er helt oppslukt av.

Annonse