– Invester i boligen før du selger

Publisert
3. oktober 2016

Kresent boligmarked krever mer av selger.

I et boligmarked mer kresent enn noen gang, anbefaler meglere at selgere investerer i boligen før de legger den ut for salg.
 
Nylig ble en 34 kvm stor leilighet på Askerjordet i Asker solgt til rekordpris. Den ble lagt ut med prisantydning 2,250 millioner kroner, men salgssummen endte på 2,785 millioner kroner.
 
Over en halv million kroner over prisantydning.
 

Annonse

Det gir en kvadratmeterpris på 82.000 kroner, noe som er mer enn det som  tidligere har blitt omtalt som rekorden i Asker.
 
– Sluttsummen vil alltid være basert på innsatsen man gjør i forkant. Jeg råder alle som skal selge boligen sin til å investere i boligen før salg. Vi har aldri hatt et så kresent marked som nå, og sammen med få boliger til salgs er det viktig å stikke seg frem, sier daglig leder og eiendomsmegler Fredrik von Krogh i Proaktiv Eiendomsmegling i Asker.
 
Interessert i eiendomsnyheter? Det får du på Botrend. 
 
– Styling og farger selger bedre enn tunge oppgraderinger
 

Nesten alle bruker styling

Selger av Askerjordet hadde gjort en stor jobb med oppussing av leiligheten over tid, med tanke på verdiskapning.  Ifølge von Krogh var alle grep gjort riktig og var godt gjennomtenkt.
 
– Både planløsning og interiør hadde en optimal sammensetning, mener han.
 
Selgeren gjorde det meste av stylingen av leiligheten selv, men fikk noe rådgivning var Proaktiv Eiendomsmeglings egen stylist, Anine von Krogh.  
 
De aller fleste meglerhusene tilbyr kundene sine styling før de skal selge.
 
Eie Eiendomsmegling i Sandvika opplyser at så mange som  én av tre boligselgere  hos dem benytter seg av dette.
 
– Alle våre kunder får omfattende veiledning til presentasjonen av vår egen stylist, Anine von Krogh. Om lag halvparten av kundene vår benytter seg også av del eller helstylingspakker levert av vårt stylingteam, sier von Krogh.
 
– Presentasjonen er avgjørende for prosessen videre mot markedsføring, visning og budrunde, sier han.
 
Slik styler de leiligheten
 

Advarer 

Forbrukerrådet har rådet kjøpere til å ikke la seg blende av stylede boliger de møter på visning.
 
– Stylingen er der for at du skal betale mer for boligen, sier Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet.
 
Det er ikke Fredrik von Krogh i Proaktiv enig i. 
 
– Vår jobb er å finne den rette kjøperen som er villig til å gi mest av de rette grunnene. Da er det viktig å vise boligens potensial, og det har vi mulighet til å gjøre med optimal presentasjon. Ikke alle klarer å visualisere hvor fint man kan ha det, og det kan vi hjelpe til med. Det kan være alt fra styling og riktig møblering, til god beskrivelse, sier Fredrik von Krogh.
 
Kommersiell tjeneste: Se boliger til salgs her
 
Hittil i år har flere oppussingsobjekter, uten styling, blitt solgt til langt over prisantydning.
 
I Ruglandveien på Eiksmarka ble en gjennomslitt tomannsbolig fra 1953 solgt til 7.010.000 kroner – over 1 mill. over prisantydning. Og på Jar endte budrunden på en kjedet, gammel enebolig hele 1,1 mill. over.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.