Jakter de dyreste eiendommene

Publisert
29. september 2016

Hele 1 av 4 i Bærum jakter bolig til over 7 millioner kroner.

Over halvparten av  boligkjøperne i Asker og Bærum leter etter boliger til over 5,5 millioner kroner.
 
Det viser tall fra Boligkjøperindeksen 2016, utarbeidet av Krogsveen.
 
Hele 1 av 4 i Bærum sier de ser etter bolig til over 7 millioner kroner.
 
Les flere eiendomsnyheter her. 
 
Boligkjøperindeksen 2016 er en årlig undersøkelse av boligkjøpere utarbeidet av eiendomsmeglerkjeden. 2.369 respondenter, som ser etter bolig nå i høst, har besvart på undersøkelsen.
 
Asker  og  Bærum  har lenge vært blant de dyreste boligområdene i landet, og prisene har fortsatt å stige i 2016.
 
Dette gjør at boligkjøpere her ser etter boliger i toppen av prissjiktet i Norge.  21 prosent i Asker og 25 prosent i Bærum sier de ser etter ny bolig til over 7 millioner kroner. 
 
– Boligprisveksten på Østlandet ser ikke ut til å bremse, og vil prege prisutviklingen utover høsten, uttalte Eiendom Norges-topp Christian V. Dreyer da boligprisstatistikken ble lagt frem for august måned. 
 

Annonse

Prisene stiger

 
– Ser vi på tallene sammenlignet med i fjor så er det en økning i andelen av  boligkjøpere  som ser etter de dyreste boligene. Bare i Asker har andelen som ser etter bolig over 5,5 millioner kroner økt med 8 prosentpoeng fra i fjor. I Bærum har andelen økt med 4 prosentpoeng, sier Terje Tveit, daglig leder i Krogsveen Asker.
 
– Økningen har også en naturlig sammenheng med at prisene har steget i samme periode. Kjøpekraften til boligkjøperne i Asker og Bærum er også stor, samt at boligmassen i området består av mange  eneboliger  og rekkehus, fortsetter Tveit.
 
– Aldri vært vanskeligere å prissette boliger
 
I følge flere meglere har det kommet en oppsving i markedet for dyre boliger.
 
– Det er bra driv i markedet. Selv boliger fra 25 millioner og oppover går godt om dagen, har partner og eiendomsmegler i Nordvik & Partners, Christian L. Mathiesen uttalt til Botrend. 
 
 

Færre vil kjøpe før de har solgt

 

I Asker sier 48 prosent av de som eier bolig fra før at de ønsker å kjøpe ny bolig før de har solgt sin gamle.
 
I Bærum svarer 52 prosent det samme. Det er faktisk en lavere andel enn Akershus forøvrig.
 
– Det er litt overraskende. I et stigende boligmarkedet er det vanligste å kjøpe ny bolig før man selger sin nåværende. At andelen som vil kjøpe først er lavere i Bærum og Asker, kan muligens skyldes at prisnivået er så høyt at boligkjøperne trenger å vite hva de får for sin nåværende bolig før de kan investere i ny bolig, sier Tveit.
 
Skal du på visning? Da må du lese dette
 

Nærhet til kollektivtransport

 
Hele 7 av 10 boligkjøpere i Asker og Bærum sier de ønsker en ny bolig i nærheten av kollektivtransport. Det er litt over landsgjennomsnittet, men hele 10 prosentpoeng lavere enn i Oslo.
 
– Nærhet til kollektivtransport ser vi blir viktigere og viktigere også i Asker og Bærum. Allikevel vet vi at det fortsatt er en del som bruker bil til jobb. De politiske signalene er jo at man ønsker å redusere biltrafikken, så det overrasker meg litt at ikke enda flere boligkjøpere i Asker og Bærum ønsker nær tilknytning til kollektivtrafikken. Det vil nok være smart å se etter slike objekter i fremtiden, sier Tveit.
 
De aller fleste meglere Botrend er i kontakt med, fremhever betydningen av nærhet til offentlig kommunikasjon når en bolig selges. Da en enebolig på Høvik fikk  150 personer på visning,  var det nettopp dette megler Thøgersen i Privatmegleren fremhevet. 
 
– Det siste betyr mye og gjenspeiler prisen på objekter. Vi så at så fort Kolsåsbanen åpnet igjen, så gikk også prisene på boliger opp i det området, sier Morten Thøgersen. 
 
Da Baard Schumann i  Selvaag Bolig uttalte at  Bærum er den mest attraktive kommunen å bo i,  var det også kommunikasjon som sto høyt.
 
– Det er en klar fordel at Bærum ligger tett på Oslo og har god offentlig kommunikasjon, men kommunen har også egne unike bysentre, arbeidsplasser og et svært godt servicetilbud. I tillegg er det klart at boliger som bygges må kunne selges. Bærum er spesielt attraktivt for boligutviklere på grunn av høy kjøpekraft i befolkningen. Det gjør at mange har råd til å flytte på seg, sier Schumann.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
 

Fakta om undersøkelsen

 
Web-basert undersøkelse blant registrerte boligsøkere i Norge.
 
Utvalg: 2369 respondenter.
 
Signifikansnivå 95 %, +/- 1,8 % i feilmargin på målgruppen.
 
Kjønnsfordeling utvalg: 1182 menn (49,9 %), 1187 kvinner (50,1 %).
 
187 av respondentene er i bosatt i Asker og Bærum, hvorav 42 i Asker og 145 i Bærum. Undersøkelsen er utført i august 2016.
 
Kilde: Krogsveen