Jul på naturlig vis

Publisert
16. desember 2016

Bruk naturen, og få en avslappet førjulstid.

Tiden er definitivt over oss, hvorpå vi ønsker hverandre god førsjulstid, samtidig som det mer kan oppleves som ei førsjulstri!
 
Om du tror på julens budskap eller ei, så kan i alle fall et fint julebudskap være at man virkelig jobber med å senke skuldrene, samt er litt tidseffektiv- nemlig ved å sørge for at man tar vare på tiden!
 
Ta en tur ut i skogen med familie og venner, la soppkurven fungere som julekurv og samle inn naturens dekormaterialer.
 
Her finner du bloggen Bo Naturlig.

Annonse

 
Du får friskluft, visakortet kjølnes og ikke minst kan store som små glede seg og dele en fin juleopplevelse. 
 
Slike får man aldri nok av.
 
Som stylist, må jeg innrømme at jeg i år, som i fjor, kjenner på ordtaket «skomakerenes sko».
 
Hjemmet er langt i fra juleklart, og vi skal nok innom både Luciafeiring og et par nissefester før vi er i mål.  Jeg skulle også gjerne sagt at jeg selvfølgelig har kjøpt inn så barna kan ha juleverksted, men – ja du forstår…
Håpet om å komme i mål derimot, det har jeg fortsatt troen på.
 
Så jeg gjør som i fjor, plukker frem gullet fra naturens sanketur og lar tidseffektive kongler, mose og røde epler stå for pynten ute.

Hent frem barnet i deg

Det kan være jeg napper en aldri så liten granbukse eller to til å ha på trappen, og ja, jeg vet jeg ikke skal oppfordre til dette, men det gir meg litt av den samme gleden som når jeg gikk på epleslang som liten.
 
Og julen handler jo tross alt om å hente frem ditt barnlige sinn.
 
Jeg surrer fast granbar, noen grener fra hagen med snøbær og konglene som er dyppet i stearin, som jeg falt for på fjorårets julemarked, men som aldri har funnet sin plass inne, og som nå  ser ut til å trives i selskap med naturens kamerater ute.
 
Slik dekker du et fint julebord
 
 

Varier adventsstaken

Adventsstaken pleier jeg å komme i mål med sånn omtrent før midnatt natt til 1.advent, men det holder.
 
Her kan du variere oppsett og hva den står oppi, for å oppnå et ulikt inntrykk. Pynten er likevel stort sett den samme år etter år.
 
Benytt gjerne putemose i stedet for vanlig mose, da denne gir mer volum og den holder seg bedre i fargen enn ordinær skogsmose. Et dekorativt tre, noen snøbær, lys og selvfølgelig tall. Slikt blir det lett både advent- og julestemning av.

 
Det handler om å benytte kjente elementer, men la de få selskap og harmonere med nåtidens tid så vel som hjem.
 
Liker du rødt og nisser, så skal du selvfølgelig ta det frem.
 
Julen handler tross alt om raushet, uansett om det dreier seg om omsorg, klemmer eller dorullnissers uendelige liv.
 
Her kan du følge Bo Naturlig på Instagram
 

Lag Sarah Bernard

Helt på juletampen, for jeg har faktisk en Sarah Bernard- kake i ovnen nå, så passer jeg på å legge ved en link til nettopp denne kaka.

Den lages enkelt i langpanne, den tar litt tid å lage, men den går derimot veldig fort å fortære.
 
Alle jeg har servert denne til, sier den smaker himmelsk.
 
Og når englekoret nesten synger hallelujah, ja, da tenker jeg at vertinne, småbarnsmamma og stylist tross alt er i ok rute.
 
Her får du oppskriften fra Det søte liv.
 
Les mer på Botrends forside
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram på @botrend.no