Kähler i rettsak om vaser

Publisert
19. desember 2016

Vil ha enerett på de kjente stripene.

Omaggio vasen har blitt en salgsuksess for danske Kähler. Så populær at også andre har kopiert og etterlignet de kjente stripene. Det førte dem nylig til retten, skriver E24.
 
– Vi vil ha en endelig dom. Vi har et populært design, og det gjør at flere har fått lyst til å få litt av suksessen. Vi har flere saker om kopiering, sier administrerende direktør i Kähler, Jesper Holst Schimdt til E24.
 
Tvisten dreier seg om en vase fra Bovictus som skal ha likt design som vasen fra Kähler. Omaggio-vasen har solgt i bøtter og spann siden den ble sluppet på markedet i 2014, mens vasen fra Bovictus skal ha blitt vist frem på en messe i Sverige, januar 2015.
 
 – Vi kopierer ikke, og har meg bekjent aldri tidligere vært i en slik situasjon. Vi synes det er grunnleggende vanskelig å forstå at Kähler kan ha patent på stripete vaser, som har vært vanlig i flere århundrer, og har vært med i flere av våre kolleksjoner gjennom 24 år i bransjen, sier administrerende direktør i Bovictus, Steen Engelbrecht til E24.
 
Les mer om design og interiør her

Annonse

Vil sette standard

Forrige uke erkjente dommeren at Omaggio-vasens opphavsrett er krenket. Det åpnet opp mulighetene for forlik, men Kähler vil sette standard for fremtidig kopiering og designtyveri.
 
Her finner du alt om dansk design
 
– Det føres mange saker mot for eksempel supermarkedskjeder, som legger seg meget tett opp til en design som forbrukere har kjennskap til, men selger det til en lavere pris, sier Holst Schmidt til E24.
 
Han presiserer at de helst unngår slike saker da de både er dyre og langvarige. Men også for å vise andre at de tar slike saker på alvor.
 
Ifølge avisen vurderer også Bovictus å anke for å slippe en urimelig avgjørelse.
 

Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no