Karn Fjørtoft oppdaterer deg på de siste trendene

Publisert
7. april 2016

Møt vår nye bidragsyter i København.

Fremover vil Karn Fjørtoft fra Ålesund, nå bosatt i København, gi deg på siste nytt fra kontinentet. Mote, design, interiør og supre DIY-tips – ikke minst guide deg til det siste nye innen mat og trender i den Danske hovedstaden.
 
Karn er 24 år gammel og for tiden medisinstudent. Men flere kjenner henne kanskje igjen fra tiden som «Det Nye-jenta»? En konkurranse hun vant i 2013 og som førte henne til topps på blogglisten i Norge i tillegg til å høste stor internasjonal oppmerksomhet for sine inspirerende og vakre bilder.
 
Den gangen var det mote som stod i sentrum – med styling- og tekstoppdrag, som dommer i TV-serien «Det Nye-jenta» sammen med ikke ukjente Caroline Berg Eriksen, og som medarbeider hos det svenske motehuset Filippa K i Bergen.
 
Her kan du lese Karns inspirerende innlegg på Botrend slik binder du en vakker og budsjettvennlig bukett

Annonse

Alltid på jakt etter de gode kuppene

Det er liten tvil om at Karn har et godt øye for mote og design, men har de senere årene har en annen interesse tatt stadig mer plass: Møbler og interiør.
 
– Det var ikke like relevant for meg å blogge om interiør da jeg bodde på hybel i Bergen helt for meg selv. Ingen av møblene mine var særlig pene. Men nå som jeg har innredet en bygårdsleilighet i Fredriksberg, har fokuset naturligvis blitt større. Det er bare synd at det er så sabla dyrt!
 
I starten investerte Karn og hennes danske samboer Rasmus i noen pene, litt mer eksklusive ting.
 
Etter et halvt år i København har hun blitt en kløpper på å kombinere billig og dyrt, tråle bruktmarkeder og gjøre gode kupp. Det er blant annet dette hun skal glede Botrends lesere med fremover.
 
Bli kjent med våre andre bidragsytere her: Fanny og Listelykke.

Fant ny inspirasjon i København

Ved siden av bloggingen og arbeidet med mote har Karn Fjørtoft studert medisin på heltid. Det ble til slutt litt for mye å sjonglere hverdagen mellom skole, jobb, blogg, reiser, venner og kjæreste. Inspirasjonen uteble og Karn bestemte seg for å rette fokuset fullt og helt på sin fremtidige akademiske karriere.
 
– Jeg dro på utvekskling til København våren 2014, og bestemte meg rimelig kjapt for å komme tilbake. Jeg elsket byen, det medisinske fagmiljøet og traff i tillegg mannen i mitt liv. Nå arbeider jeg som stipendiat ved ett av verdens beste forskningssentre innenfor simulasjonstrening i kirurgi, CAMES Rigshospitalet i København, forteller Karn.
 
Slik ser IKEA for seg sommeren.

Annonse

Dyrker sine kreative interesser

Som kjent myldrer det av lekre butikker, kule caféer, museer og inspirerende mennesker i den danske hovedstaden.
 
Det ga henne inspirasjonen tilbake, og Karn var derfor ikke vond å be da danske Costume spurte om hun var interessert i å bli en del av deres nye moteunivers på Costume.dk hvor hun nå har begynt å blogge igjen.
 
– Jeg blogger fordi det gir meg muligheten til å dyrke mine kreative interesser og fordi det er gøy. Det kan sammenlignes med hvilken som helst annen hobby – noe som gir meg positiv energi.
 
TV-ekspertene gir deg oppussingstipsene.

Et digitalt atelier

– Min hverdag ser annerledes ut enn da jeg blogget for tre år siden. I København har jeg fått mulighet til å dyrke mine kreative interesser, og derfor har bloggen naturligvis endret seg deretter. Veldig mange av mine lidenskaper bunner i det kreative, og for meg er både klær, møbler og kunst en måte å være kreativ og uttrykke meg på, sier Karn som også ønsker å inspirere andre til å kombinere en tung akademisk utdannelse med å være kreativ.
 
– Målet er jo å inspirere leserne – både på bloggen og på Botrend. Det blir et digitalt atelier hvor jeg deler min inspirasjon som kan være alt fra tanker, idéer, mote og leiligheten min. Noe jeg ønsker meg, steder jeg har vært eller skal reise til, mat, kunst og fotografi, sier Karn som tar de fleste bildene selv.
 

Speilreflekskameraet er aldri langt unna, og brukes til å ta bilde av alt som vekker en følelse i den 24 år gamle medisinstudenten.

– Husk å hygge deg!

Fremover vil Karn bidra med to faste spalter i måneden på Botrend. I sin første sak viser hun hvordan du enkelt binder en vakker blomsterbukett som både varer og tar vare på lommeboken samtidig. Saken leser du her.
 
– Det er noe med stemningen i København. Her husker man på å hygge seg. Det tror jeg er noe av det viktigste i livet. Husk å hygge deg!
 
Det er nettopp balansegangen mellom karriere og kos som er viktig for Karn. På sin sorte damesykkel med kurv farter hun mellom jobb, yoga-studioet, kjæreste og venner.
 
– Å bli kirurg er min store drøm og opptar meg mye. Men jeg er overbevist om at det er viktig å ha andre interesser i livet slik at det akademiske og kreative kan utfylle og balansere hverandre. Jeg tror at personligheten vår kommer til uttrykk på mange forskjellige måter i livet.
 
Følg Karn på Botrend her. Under @karnfjk på Instagram, og les hennes innlegg i Danske Costume her.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.