Karns kulinariske Køben-guide

Publisert
29. september 2016

Her spiser og drikker du fra morgen til kveld.

Jeg trives skremmende godt i København, og kan nesten ikke tro at jeg flyttet til hit for nesten tre år siden!
 
Mitt inntrykk er at københavnerne er litt flinkere enn oss nordmenn til å nyte hverdagen. 
 
Kanskje er det nettopp derfor det finnes så utrolig mange hyggelige kaffebarer, fortauscafeer og spisesteder her.
 
 

Annonse

København blir for meg bedre og bedre, desto mer kjent jeg blir, og jeg snubler over nye favorittsteder hele tiden. Etter tre år begynner listen å bli lang, og det er derfor på høy tid at jeg deler mine beste tips til en “weekend” i København.
 
I første del ga jeg mine beste tips til overnattingssteder og hvilke opplevelser du bør få med deg. Den saken kan du lese her.
 
Her kommer tipsene til hvor du bør innta frokost, brunch eller middag, og hvor du kan nyte en skikkelig god cocktail eller et glass vin på kvelden. 
 
Jeg håper at du kommer til å bli like glad i byen som jeg er, uansett hvor og når du er her.
 
Les flere saker fra Karn i København her.
 

Brunsj

 
Dagen starter selvfølgelig med en ”weekend brunch” enten som det første for de som liker å sove lenge, eller som en andre frokost i helgen, i ekte Københavner-stil. Enten om du foretrekker en klassiske brunsj med yoghurt, juice, frukt og kaffe, eller en litt tyngre utgave…
 

Granola

Værnedamsvej 5, 1819 Frederiksberg C

Granola på Værnedamsvej er et av de hyggeligste brunsjstedene i byen. Og gaten er min favorittgate i København, forøvrig.
 

Er det temperatur til å sitte utenfor har man et perfekt spot for people-watching. Bestill en cappuccino, grapefrukt med mynte, yoghurt med granola og pannekaker. Da har du litt å gå på!
 

Øko-bakerier

Man kan også sykle forbi et bakeri og kjøpe med seg en typisk dansk morgenmat: Et rundstykke med smør og hvitost, og en kaffe. De aller fleste steder er bakverket også økologisk. Her finner du min guide til de beste bakeriene i København.

 

Mother

Høkerboderne 9, 1712 København V

Mother er en italiensk restaurant i ”Kødbyen”, Københavns lille, søte ”Meatpacking district”. Mother har en lekker weekend brunsj-buffet med salater og steinovnsbakt pizza. Perfekt for en litt større lunsj, eller som kur for ”tømmermænd” (dagen derpå). Prisen er også veldig god.
 

Smag

Fælledvej 25, 2200 København
Byens beste salat som take-away. Vi pleier å ta de med til Kongens have, eller til en av de andre hyggelige byparkene. Ligger flere steder i byen.

 

Atelier september

Gothersgade 30, 1123 København K
Her får du byens beste croissant. Bør spises sammen med en ”avocado-mad”, grapefruit med mynte og en cortado.
 

Torvhallerene

Frederiksborggade 21, 1360 København K

 

Mathallene i København. Jeg elsker å gå rundt i og ved Torvehallerne. Jeg kjøper typisk ost, pølse, noe deilig brød, en flaske vin og en blomsterbukett. Sett dere utenfor og lag en lunsj, eller spis på noen av de hyggelige restaurantene. Anbefaler surdeigspizza fra Gorms. HAV er den beste fiskemannen.
 

Copenhagen Street Food

Rangravsvej 14, 7/8, 1436 København K
 
Den nye mathallen på Papirøen. Her kan man også sitte ute og nyte kveldssolen som går ned over byen. Anbefaler en pulled pork sandwich. Ligger i gangavstand fra Nyhavnen, perfekt etter en båttur.
 

Middag

 

Manfreds og Vin

Jægersborggade 40, 2200 København
 
Et av våre favorittsteder. Et must er å prøve 7-retters menyen med vinpakke.
 
 

Og så har de den absolutt beste oksetartaren vi har smakt. Litt funky mat, mange merkelig grønnsaksretter, og sykt god vin. Min favoritt er en hvitvin som heter intet mindre enn Bianco Degli Appennini Blend Campanino Umbria. Det er en ufiltrert naturvin – må prøves.
 

Restaurant Pluto  

Borgergade 16, 1300 København K
Oh, the memories. Så mange gode kvelder vi har hatt på restaurant pluto! Kom hit på lørdag, klokken 21 er prime time. Pass på å booke bord lang tid i forveien. Mye liv, latter og sykt god mat over en lav sko. Go all in og bestill 12-retters meny med vinpakke. Dere kommer ikke til å angre!

 

Oyster and grill

Sjællandsgade 1B, 2200 København

En super kitsch sjømat-restaurant. Spis middag her om sommeren, hvor man kan sitte ute og bestille sjømat i løsvekt, drikke kald hvitvin og grise så mye man vil på rosa og grønne plastikkduker.
 

Osteria 16

 Haderslevgade 16, 1671 København V
 
Osteria 16 er en liten italiensk perle på Vesterbro. Og speaking of kitch – her får du den lekreste italienske mat servert på mormor-servise med plastikkopper og brød i papirpose. Vinen er god (og fylles opp til randen) og tiramisuen er hjemmelaget av italienerne som driver sjappa. De har også en butikk, Mercato di Osteria 16 hvor vi kjøper verdens beste olivenolje importert fra Italia.
 

 

Ilama

 Lille Kongensgade 14, 1074 København K


Meksikansk restaurant som blir til et veldig gøy utested ved midnatt. God mat, sterke drinker og kul musikk. Kom dit ikke så altfor tidlig, ikke altfor sent.
 

Restaurant Höst

Nørre Farimagsgade 41, 1364 København K
Höst er helt klart en av våre favorittrestauranter. I et forsøk på å forklare maten: moderne husmannskost, litt a la manfreds. Absolutt valuta for pengene. Innredet som en hage, med masse planter og trær overalt. Tips: De har nettopp åpnet en ny restaurant som heter Väkst, som er innredet som et drivhus. Har hørt mye godt om det, men ikke hatt mulighet til å prøve det selv ennå!
 

Vin- og cocktailbarer

Terroiristen vinbar

Jægersborggade 52, 2200 København N
 
Vi er veldig glad i naturvin, og da er Terroiristen på Jægerborgsgade en klar favoritt. Et lite sted, drevet av en danske/italiener som elsker italienske viner, dyrket på bærekraftig vis. Prøv den musserende rødvinen!

 

P2 by Malbeck

Birkegade 2, 2200 København N
Denne vinbaren ligger rett ved Acne archive (Acnes outlet butikk) ved Elmegade. God vin og god chacuterie og surdeigsbrød fra Mirabelle (byens beste brød uten tvil). Kom hit for et glass prosecco etter et crazy kjøp på Acne eller et glass rødvin før middag.

 

Lidkoeb

Vesterbrogade 72B, 1620 København V
 
Cocktailbar med on-point drinker og kulørte lamper. De har den beste amaretto sour jeg har smakt i mitt liv.
 

Ruby

 Nybrogade 10, 1203 København K
 Innredet som en gammel barokk-leilighet (ikke la dere lure av at man ikke kan se baren på utsiden av bygget – der står alltid en vakt). De har også en hyggelig bakgård. Populært sted for gode cocktails.
 

Utesteder

Kødbyen

 Flæsketorvet 18-19, 1711 København
Skal du være hipster går du ut i Kødbyen på enten Jolene, Bakken eller KB18.
 

Bremen teater

Nyropsgade 39-41, 1602 København V
Favorittstedet. Kul musikk (gammel hip hop og 90-talls slagere), gin&tonics og god stemning. Utestedet ligger i et gammelt teater på vesterbro. Musikken spiller til klokken 6 om morgenen…
 
Karn blogger også på danske Costume, Du kan følge henne på Instagram under@karnfjk.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no