Kinfolk oppfordrer til egne designvalg

Publisert
27. mars 2016
Tekst av
Kristine Nytrøen

Kinfolks sjefsredaktør vil gjøre verden til et bedre sted med «casual living».

Sjefsredaktøren bak interiørmagasinet Kinfolk, Nathan Williams, er opptatt av mer enn et fint interiør og godt design.Han mener det viktigste i et hjem er å tilrettelegge for fellesskapet.

– Et rent design og estetikk er viktige grunnprinsipper for oss i Kinfolk. Strategien vår er å finne en verdi som alle geografisk sett bryr seg om og kan relatere seg til. Vår jobb er å gjøre dette attraktivt, forteller han til Botrend.

Byrommet skal være fargerikt, mener designer Kristine Five Melvær.

Annonse

– Folk trenger et mer avslappet forhold til interiør og design

Kinfolk, som betyr «slektninger» eller «familie», har fokus på «casual living».

Deres klare oppfordring gjennom magasinets intervjuer, oppskrifter og tips er å tilbringe mer tid sammen med familie og venner, med oppmerksomhet på design og detaljer.

Lanserer nytt norsk møbelmerke.

Slik går nordmenns stilvalg mot 2017

– Tanken var at vi skulle fremme noe nytt, noe som skulle være frigjørende for hver enkelt. Jeg mener folk trenger et mer avslappet forhold til interiør og design. Ikke la andre fortelle deg hvordan du skal innrede ditt hjem. Ta dine valg ut fra hva du selv liker og prioriter det som er viktig for deg, mener han.
(Saken fortsetter under bildene.)

– Tre elementer i godt design

For Williams selv er store kjøkken, lange spisebord og komfortable sittegrupper viktig, nettopp for å tilrettelegge for kvalitetstid med venner og familie.

Her er sesongens utemøbler.

– Hva er godt design for deg?

– Et godt design består av enkelhet, funksjonalitet og skjønnhet, men et godt design for meg, trenger ikke nødvendigvis være det for deg. Det er veldig individuelt. For min del er et godt design ofte noe med en god funksjon som passer inn og trengs i mitt univers, men det kan også være nostalgisk. Et godt design trenger heller ikke ha en funksjon, det kan like gjerne være en gjenstand som alene får deg til å smile eller gjør deg glad, sier han.

(Saken fortsetter under annonsen og bildet.)

Annonse

Skandinavisk vind

Kinfolk har også latt seg merke av skandinavisk design, og Williams forteller at de gjerne kombinerer skandinavisk med mer eksotisk design.

– Vi har brukt mye møbler fra Skandinavia, gjerne parallelt med japansk design, forteller han.

Magasinet publiseres hvert kvartal med ulike tema.

Les mer om design og interiør på Botrend her.

Tips og innspill? Kontakt oss her.