Kjøper for milliarder på Sørenga

Publisert
2. desember 2015

6 prosent av kjøpere kommer fra Asker og Bærum

Det nyetablerte boligområdet ved Barcode-rekken i Oslofjorden, har har blitt et populært mål for askerbøringer og bæringer. 
 
– Rundt 6 prosent av de som kjøper leilighet på Sørenga kommer fra Asker og Bærum, sier eiendomsmegler i DNB Eiendom, Ingunn Iselin Husebø til Botrend.
 
Hun står for salget av 95 prosent av alle leilighetene i det eksklusive området ved Bjørvika, og har solgt for svimlende 4 milliarder kroner hittil.
 
– Vi er naturlig nok veldig fornøyde med det. Bare i juni i år solgte vi for nærmere 200 millioner kroner, sier Husebø.
 
Hittil er det solgt 677 leiligheter, og bare 69 stykker gjenstår for salg. Det betyr at 10 prosent fortsatt er på markedet.
 
Den billigste enheten er en 51 kvm stor 2-roms leilighet til 4,3 millioner, mens den dyreste er en 4-roms på 125 kvm til 17,5 millioner kroner.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Nærhet til fjorden

 
Megler Husebø mener at det er beliggenheten og selve utbyggingen som lokker kjøpere.
 
I 2017 skal hele prosjektet, inkludert all infrastruktur, stå ferdig.
 
Økt interesse for dyre boliger
 
Området får to barnehager, skole, grøntarealer, havnepromenade og sjøbad. En rekke forretninger og kulturelle tilbud vil være på plass.  
 
– Kjøpere er en god miks, og består av mange barnefamilier. Samtidig er det flere som nå flytter fra store eneboliger og ønsker en mindre bolig som krever mindre vedlikehold. Stedet er veldig godt tilrettelagt for barnefamilier, forklarer Husebø.
 
Kjøpere fra Asker og Bærum vet godt hva de vil ha.
 
– De fleste fra Asker og Bærum kommenterer at de er veldig glade i sjøen, og vi merker at mange har en sterk tilknytning til fjorden. De er dessuten veldig konkrete i hvilke kriterier de er ute etter ved boligkjøp, sier Husebø.
 
Skapte boligdrøm i Italia
 
Nå kan du gjøre boligkupp 

Annonse

Tvinges ut av markedet

 
Nylig skrev botrend om at kjøpere fra Oslo tvinger, særlig askerbøringer, ut av boligmarkedet lokalt
 
Det har vært få boliger i markedet, og lokalbefolkningen taper i konkurransen med kjøpere fra hovedstaden.
 
– Dette kan forklares med at det er lett å få kjøpt en leilighet, en bolig eller et rekkehus i Asker med kjøpekraften fra en mindre enhet i Oslo. Oslokjøperen vinner budgivningen fremfor kjøpere som eier noe i Asker fra før. Det blir da frigjort færre enheter for salg her ute og tilbudet forblir synkende. Det er ingen tegn til endring i trenden, sa eiendomsmegler Mamen-Lund til Botrend nylig. 
 
Kraftig vekst i salg av nyboliger