Kjøpte nabotomta og ble byggherrer

Publisert
9. november 2016

Nå selger brødreparet boligene de gjerne skulle bodd i selv.

Da nabotomten til Øystein Helgesen og Sverre Wolff Helgesen skulle selges for to år siden, slo brødrene til. Det gamle huset som stod på tomten var riveklart og brødrene var redd for at andre ville lage noe som ikke passet inn i nabolaget.
 
Nå har de sammen med kompis Andreas Lind og arkitekt Kenneth Ubøe Storbraaten fått alle nødvendige tillatelser til å føre opp to tomannsboliger i Høvikveien 56.
 
– Vi ville at det skulle komme noen fine enheter på den fantastiske tomten. Broren min og jeg er vokst opp på naboeiendommen og bor fremdeles i samme område, sier Øystein Helgesen.
 
Ved siden av sine fulltidsjobber innen e-handel og næringseiendom, har de arbeidet med prosjektet på kveldstid i to år. Søndag legges de forhåpentligvis ut for salg.
 

Annonse

Moderne funkis i betong og tre

De fire enhetene er bygget som to tomannsboliger over tre plan, inkludert kjeller. Hver enhet er på ca. 260 kvadratmeter og kommer med hage og takterrasser. Prisen vil ligge fra 15 millioner og oppover, ifølge eiendomsmegler i DNB Bekkestua, Anders Bonesmo. Det er han og Eystein Næss som skal selge boligene.
 
 

– Det skal se ut som fire eneboliger med hvert sitt særpreg, samtidig som de skal ha likhetstrekk med hverandre, sier arkitekt Kenneth Ubøe Storbaaten som fikk relativt frie tøyler av byggherrene.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet her
 
Husene ligger høyt i forhold til veien og nabohusene. Å bevare tomtens særpreg, tilpasse parkering og adkomst til tomten, samtidig som naboene ikke skal oppfatte de nye boligene som sjenerende, har vært det mest utfordrende, mener arkitekten.
 
– Det å tilpasse byggene til de strenge reguleringene har vært utfordrende, men vi har hatt et usedvanlig godt samarbeid med kommunen, sier Storbaaten.
 
Han tegner for det meste privatboliger og for prosjekt, i en stil som han betegner som moderne funkis. Slik tegningene foreligger i dag, får boligene en fasade av betong med murpussfasade og treverk for å få en variasjon.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 
De skal inneholde flere soverom og en aupair-del. Det er åpne løsninger med store vindusflater for å bringe naturen inn.
– Vi måtte lage boliger som vi hadde lyst til å flytte inn i selv. Jeg skal jo være nabo med disse i forhåpentligvis mange år, sier byggherre Øystein Helgesen.
 
– Vi skulle gjerne kjøpt selv, men det blir litt dyrt! Vi bor jo i happy-happy-street og er veldig fornøyd med det.
 
Les også: Stor mangel på tomter i Asker og Bærum
 

Tidkrevende prosess

Brødrene har finansiert prosjektet gjennom lån belastet på egen boligmasse.
 
– Vi har pantsatt hus, biler, koner og det som er! spøker Øystein Helgesen som tror enhetene skal være relativt lettsolgte til tross for at de ligger i det øvre prissjiktet.
 
– Vi er klar over at det er kostbare enheter, men vi håper at de verdiene de gjenspeiler vil være tellende. Og hvis man ser på det andre som er solgt i samme område, så representerer vi en helt annen verdi og tankegang. Det er noe helt annet enn de pompøse klossene som har blitt laget litt lenger opp i veien.
 
Han er full av lovord om området og lite visste han at det skulle være en så stor etterspørsel etter boliger der da de kjøpte for to år siden. Men en dans på roser har det ikke vært. Det tok lenger tid enn planlagt, prosessen med entreprenører har vært krevende, og det kan være vanskelig å nå folk på kveldstid.
 
– Vil du anbefale andre privatpersoner å gå i gang med noe lignende?
 
– Det får du spørre meg om når husene er solgt og prosjektet er ferdig bygget!
 
Les mer på Botrends forside
 
Tips oss gjerne her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no