Klart for mykt terrasseliv

Publisert
2. juni 2017

Tekstiler pynter opp på terrassen og gjør det hyggelig å sitte ute om sommeren.

Men for at  tekstilene  skal holde seg fine lenge, må vi sørge for at de tåler vær og vind.
 
– Tekstiler tilfører form, tekstur og farge til utemiljøet og gjør det hyggelig og «lunt». Det setter raskt et personlig preg på uteplassen. Og når det ser innbydende ut, blir vi også mer fristet til oppholde oss der, sier Annette Jørstad Bolme hos INTAG.
 
Men puter og tekstiler til utendørsbruk må ha andre egenskaper enn de vi har inne i sofaen.
 
– Vi har varierende somre med litt uforutsigbart vær her til lands, og vi må derfor stille litt ekstra krav til tekstiler som skal brukes ute, sier Lars Gomnes hos Alfort.
 
Les mer om uterom på Botrend
 

Annonse

Laget for været

Det finnes tekstiler som er laget spesielt for å tåle litt ekstra. Utendørstekstiler bør stå høyt på ønskelisten i sommer.
 
Jørstad Bolme hos INTAG forklarer at utendørstekstilene er perfekte for terrasselivet, da de tåler både sol og vann.
 
– Utendørstekstiler har en høy lysekthet, som gjør at de ikke falmer like lett som et vanlig tekstil. I tillegg er de ofte vannfaste, slik at vann og søl preller av, eller de tørker veldig raskt. Mange tekstiler er også beskyttet mot salt, klor og muggsopp, sier hun.
 
Karns fem tips til innredning av terrassen
 

Spray deg til tette tekstiler

 
Også vanlige tekstiler kan bli klare for sesongen. Du må bare impregnere dem først.
 
– De aller fleste tekstiler kan brukes ute, så lenge du behandler dem med impregnering. Da blir de rustet til å takle vær og vind, og holder mye lengre, sier Inger Løvaas hos Krefting.
 
Her får du flere saker fra Ifi på Botrend
 

En enkel prosess

Ved å impregnere tekstilene, gjør du dem vann-, smuss-, og skittavvisende, og de blir enklere å holde rene. Prosessen er enkel, og du forlenger tekstilenes levetid på få minutter.
 
– Ta med putene ut. Da slipper du lukten inne. Så sprayer du på med impregneringssprayen. Vanskeligere er det ikke! La dem tørke, så er de klare til bruk. Det er ingen regler for hvor ofte du må impregnere – det kommer an på bruken. Men når det er sesong vil jeg anbefale rundt én gang i måneden. Bare sjekk om vann trekker inn i stoffet. Hvis det er tilfelle, er det på tide med en ny omgang med sprayen, sier Løvaas.
 
– Behandler du putene med en god impregnering, kan du nyte sommeren uten å bekymre deg for at tekstilene ødelegges, avslutter Gomnes hos Alfort.
 
Sett farge på uterommet

Innhold fra Ifi

 
Botrend publiserer utvalgt innhold fra IFI – Opplysningsrådet for farge og interiør. Ifi er en privat non-profitt bransjeorganisasjon. Innholdet velges ut av redaksjonen i Botrend på selvstendig grunnlag uten kommersielle bindinger.
 
Les mer på Botrends forside
 
Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.