Kolsås-leilighet solgt 1,8 over prisantydning

Publisert
23. januar 2017

– Folk venter i årevis på dette, sier megler.

Da en 91 kvm stor leilighet på  Kolsås ble lagt ut for salg, fikk det boligkjøperne til å gå mann av huse.
 
Leiligheten ligger i en høy 1. etasje, med trappefri adkomst.
 
Prisantydningen var på 4,1 millioner kroner, og etter en budrunde der ni kjøpere deltok, endte salget på 5,9 millioner kroner. Det vil si 1,8 millioner kroner over prisantydning.
 
Her kan du lese flere eiendomsnyheter
 

Annonse

– I løpet av to dager fikk vi over 2.000 treff på annonsen. Det var et veldig trøkk, sier eiendomsmegler Rune Tretterud i ABBL Eiendomsmegling om leiligheten i Gabbroveien 11 på Kolsås.
 
Boligmarkedet på Østlandet preges fremdeles av få boliger og enorm etterspørsel, og interessen for dette objektet overrasket ikke megleren.
– Mange har vært på utkikk etter en slik type bolig i mange år. Kolsås er generelt sett et veldig populært område, og det kommer sjelden noe ut for salg her, sier Tretterud.
 
I løpet av det siste halvannet året, har ABBL bare hatt syv salg i tre lignende sameier på Kolsås, noe som forklarer hvor sjelden det er lignende salg i dette området.
 

Forsøkt kuppet

 
Flere interessenter ønsket forhåndsvisning i Gabbroveien, og megler antyder at det også ble gjort forsøk på  kupping,  noe som ble avslått.
 
Her kan du lese mer om kupping
 

– Vi hadde fire interessenter på forhåndsvisning, men ville holde åpen visningsrunde. På de vanlige visningene kom det om lag 35 stykker innom, forklarer han.
 
Kupping har bredt om seg i boligmarkedet de senere årene, men de aller fleste meglere  fraråder selger å gå med på det.  Som regel kan man oppnå like god, eller bedre pris ved å holde åpne visninger.
 
 
 

Propp i markedet

Tendensen i markedet er fremdeles at svært få vil selge sin egen bolig før de kjøper ny.
 
Dermed oppstår proppen i boligmarkedet som lenge har vært der, at det frigis få eneboliger til de som vil oppgradere fra leilighet eller rekkehus/tomannsbolig.
 
– For at vi skal få en tilnærmet normal omsetning av boliger igjen, så må flere større boligprosjekter realiseres, sier Tretterud.
 
– Det bygges for få boliger
 

Overrasket

Den endelige kjøpesummen i Gabbroveien kom, ifølge Tretterud, uventet på selger. De to siste salgene i Gabbroveien var av leiligheter 16 kvm større enn denne, og nyoppusset. De ble solgt for henholdsvis 4,6 og 4,650 millioner kroner.
 
– Det gjør det ekstra vanskelig å prise objektene. Man har en pris ut fra historikken, men så er folk utsultet og villige til å betale ekstra, sier Tretterud.
 
Les mer på Botrends forside
 
Tips eller tilbakemelding – send oss en e-post – og følg oss gjerne på Facebook og Instagram