Kom i julestemning i København

Publisert
1. desember 2016

Karn gir deg inside-tipsene.

Hver dag blir det mørkere og kaldere, og selv om jeg ikke helt kan tro det, har vi allerede nådd slutten av November.
 
Det vil nemlig også si, at desember og førjulstid er like rundt hjørnet!
 
Julen er for meg et lyspunkt i mørketiden. En høytid hvor jeg kan glede meg over hvor heldig jeg er som har venner og familie rundt meg. København er i utgangspunktet en sjarmerende by, og førjulstid i København er noe av det hyggeligste jeg vet.
 
I denne guiden vil jeg derfor komme med et par tips til aktiviteter og ting man kan se i København, hvis man vil komme I skikkelig julestemning. Håper dere får en hyggelig førjulstid! 
 

Annonse

Lysenes fest i Tivoli

Juleutstillingen i Tivoli er nok det jeg ville starte med hvis man reiser til København for å komme i julestemning. En dag eller noen timer her passer både for store og små. 
 
Les flere saker fra København her
 

Juleutstillingen “Lysenes fest” består av flere hundre tusen små lys, som er hengt opp og plassert i de flotteste farger og fasonger. De små gatene kryr av hyggelige små boder som selger brente mandler, gløgg, sukkerspinn og “kakao med flødeskum”.
 
Dessuten har de små butikker hvor man kan kjøpe fine små suvenirer og julegaver. Hvis man er heldig kan man komme inn og se Nøtteknekkeren som ballettforestilling.
 
Juleutstillingen åpnet 19. November og varer til 31. Desember. Priser og åpningstider finner du her.
 

Julekonsert

Det er få ting som får meg mer i julestemning enn klassisk musikk!
 
Er man i København har man mulighet til å høre klassisk musikk i verdensklasse i Konserthuset. Og jeg lover at du kommer i julestemning.
 
I tillegg er det et arkitektonisk verk som er verdt å se.
 
Les også: Opplev Københavns arkitektur fra sykkelsetet
 
Program og billetter til julekonserter finner du her.
 

Julemarked

Midt på Strøget (shopping-gaten) ligger Christmas market. Dette er et utrolig fint lite marked med alt fra julepynt, hjemmestrikka klær, tepper, mat og drikke. Definitivt verdt et forsøk synes jeg!
 
 

Ta et glass varm gløgg og spis “æbleskiver”, som er den danske juleklassikeren, med jordbærsylte og melis.
 

Royal Copenhagens Juleutstilling

Royal Copenhagen er dansk design på sitt aller beste, synes jeg. Nå har nettopp åpnet sin eminente juleutstilling i toppetasjen – den kan du også lese mer om her.
 
Her blir man inspirert til både hvordan man skal dekke julebordet og pynte juletreet. I år kan du trygt gå ”all in” med både blått, gull, grønt og rødt. Eller dekke opp et skikkelig tradisjonelt julebord.
 
Det er så fint synes jeg – ikke noe med kun hvitt og sølv og minimalistisk tull! Jula er til for å pyntes!
 
Det står også et nesten tre meter høyt, fantastisk juletre inne i butikken. Enten har man råd til å investere i noe, ellers kan man finne ut av hva man ønsker seg i julegave.
 
Les også: Her shopper du i København
 

Julegavehandel

Der er mange fine og hyggelige butikker i København, og ennå hyggeligere blir de når de lager juleutstillinger i vinduene. Utstillingene i llums Bolighus er en liten opplevelse i seg selv hvis man liker interiør.
 
Ellers kan du finne en guide her om fine interiørbutikker man bør besøke når man er i København. Tips til hvor du kan spise og drikke finner du i min kulinariske København-guide her.
 
Dessuten vil jeg også benytte muligheten til å reklamere for å gi ikke-materielle julegaver!
 
 

Gi en opplevelse til deg, kjæresten eller familien, og gjør noe hyggelig sammen i stedet for. Noen tips er billetter til konsert, middag, et brettspill, eller et kokkekurs. Eller kanskje en tur til København? Det synes jeg er utrolig fine julegaver som man setter pris på lenge. Julen er jo tross alt til for å kose seg med venner og familie.
 
God førjulstid!
 
Karn blogger også på danske Costume, Du kan følge henne på Instagram under@karnfjk.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no