Her kommer det nye leiligheter og rekkehus

Publisert
16. november 2016

Stor pågang rett før salgsstart på Ekebergåsen.

Nå nærmer det seg salgsstart i det nye boligprosjektet  Ekebergåsen  på Lierskogen i Lier kommune.
 
I sommer ble tomtene på området revet vekk på kort tid, og nå er det rekkehus og leiligheter som skal legges ut.
 
Her kan du lese flere eiendomsnyheter
 

Annonse

Stort behov

– Vi har registrert rett i underkant av 100 interessenter. Det vitner om stor interesse og et skrikende behov for nye boliger i området, sier eiendomsmegler hos Proaktiv Asker, Truls Eirik Holm som står for salget sammen med kollega Fredrik von Krogh.
 
Det er allerede solgt 20 tomter for bygging av eneboliger på området som ligger rett sør for Asker med kort vei både til Asker sentrum og Drammen.
 
Selv om igangsettingen av nye boliger er økende, så er det fortsatt få slike prosjekter på markedet. Det gjør at interessen blir enorm hver gang noe legges ut.
 
Nylig solgte DNB Eiendom  36 av 42 nye boliger i prosjektet Biterudhagen  i Asker.
 
Da tomtene på Ekebergåsen ble lagt ut for salg i sommer, sto folk i kø for å kjøpe dem.  11 tomter ble solgt på en dag,  og prosjektet på Lierskogen har vært planlagt i en årrekke.
 
–  I sommer hersket det rene festivalstemningen på Ekebergåsen. Interessentene hadde det hyggelig på tomten, og ble godt kjent med sine nye naboer, sier Holm, som samtidig understreker at de ikke legger opp til at folk skal stå i kø utendørs for å sikre seg boliger.
 
Enorm pågang – fremskynder salget
 

Den 20. november starter 1. salgstrinn på Ekebergåsen med 16 av 32 rekkehus og 16 av 32 leiligheter.
 
På området vil det være fire leilighetsbygg med 8 leiligheter i hvert bygg.
 
Fire vil være på bakkeplan, og fire i andre etasje.
Priser for leiligheter varierer fra kr. 3.180.00 kroner til kr. 3.850.000 kroner og arealer fra 77-88 kvm.
 
Rekkehusene går over to plan, og vil være på mellom 113 og 140 kvm. Prisene varierer fra 4.450.000 kroner til kr. 5.200.000 kroner.
 
Vil bygge luksuslandsbyer i Asker
 

Umettet marked

Holm peker på flere årsaker til at Ekebergåsen har vist seg populært hos kjøperne.
 
– For det første er det et trivelig område med sentral og samtidig landlig beliggenhet. Det blir i tillegg bygget veldig lite tilsvarende boliger, og spesielt i dette antallet i et og samme prosjekt. Dette er et problem i og rundt Oslo. Markedet lar seg tilsynelatende ikke mette med det første, forklarer han.
 
Stadig flere nordmenn kjøper seg splitter nye boliger.
 
–  Igangsettingen i  oktober  isolert lå hele 26 prosent over oktober i fjor, og er den beste oktober-måneden vi har målt, uttalte Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening tidligere i uken.
 
Flere nyheter far nyboligmarkedet
 
Leilighets- og småhusmarkedet ligger akkumulert 4 prosent over fjoråret, mens eneboligmarkedet ligger på nivå med fjoråret, i følge Boligprodusetenes Forening.
 
Les mer på Botrends forside