Norske utemøbler pryder New York City.
Det var under designmessen i Milano tidligere i år der Vestre viste kolleksjonen «Nordic Life in Urban Spaces», at det ble klart at deres møbler blir å finne på en av verdens mest ikoniske møteplasser.
Botrend har skrevet mye om Vestre – les det her
Annonse
Må vise ansvar
Utemøbelprodusentens historie startet for over 70 år siden, og Jan Christian Vestre som leder familiebedriften, har en klar visjon for selskapet.
– Det handler ikke om å selge flest produkter, men å bidra til en bedre verden. Mange mener at dette er et naivt syn. Ja vel, men hva er alternativet, da? Bedrifter som ikke tar samfunnsansvar og spør seg selv hvordan de kan utgjøre en forskjell for mennesker og miljø, har gått ut på dato, uttalte han i et lengre intervjue med Botrend tidligere i år.
I tankene har Vestre de snart ni milliarder menneskene som vil befolke jorden, og at 75 prosent av disse vil bo i byer. Da er uterommene viktige.
Her kan du lese om uterom på Botrend
Den er i år på en såkalt pop-up-tour og besøker byer som Milano, Hamburg, New York, Manchester, Oslo, London, Paris og København.
Samarbeid med Snøhetta
Snøhetta er blant Norges store flaggskip i utlandet. I 2010 vant arkitektfirmaet anbudet om å redesigne Times Square i New York, som har over 330.000 mennesker innom hver dag. Det er verdens mest besøkte turistdestinasjon, med 42 millioner tilreisende i året.
– Vi ønsker å binde plassen sammen til en enhetlig flate og gi hele Times Square en plaza-følelse, har Snøhettas prosjektleder Claire Fellmann uttalt til TU.no.
Snøhettas redesign sto ferdig i fjor, og Vestre og Snøhetta har mange samarbeid bak seg. Blant annet har Snøhetta bygget Vestres fabrikk i Torsby i Sverige. Ordene miljø og produksjon står sentralt for Vestre.
– Vi skal lage produkter som bidrar til møter mellom mennesker. Ulike kulturer møtes i byene. Ved å ta i bruk uteområdene vil vi kunne bidra til møter mellom mennesker, sier Jan Christian Vestre.
Vestre først i verden med Svanemerket benk
Eksportvare
Nylig ble det kjent at regjeringen bevilger ti millioner kroner for å selge norsk arkitektur til utlandet. Det er en del av Kulturdepartementets og Næringsdepartementets «Ut i verden»-program.
– Norsk arkitektur har et mye større eksportpotensial enn det vi frem til nå har klart å realisere. Interessen for nordisk og norsk arkitektur er sterk og økende, og bransjen har kunnskap og kompetanse som etterspørres internasjonalt, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en melding.
DOGA og Innovasjon Norge skal ferdigutvikle programmet.
– Norge er kjent for god og bærekraftig arkitektur og gode arkitektoniske løsninger. Man kan oppnå verdifull nettverksbygging og kompetansedeling, sier professor Anne-Britt Gran, leder for BI Centre for Creative Industries til Aftenposten.
Les mer på Botrends forside
Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.