Kraftig vekst i salg av nyboliger

Publisert
20. november 2015

Økningen er stor i Akershus.

– Etter ti måneder er det en økning i nyboligsalget på 20 prosent, målt mot samme periode i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. 
 
Sterkest vekst opplever de i Akershus, der oppgangen er på 65 prosent. 
 
Rogaland har den største nedgangen i salget hittil i år, på minus 18 prosent.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
– Det er leilighetsmarkedet som dominerer salget og dette utgjør andelsmessig over halvparten av solgte boliger hittil i år, sier Jæger.
 
Boligprodusentenes forening la denne uken frem nye tall for salg av nyboliger og igangsetting av nyboliger for måneden oktober.  Halvparten av markedet er leiligheter, den andre halvparten er eneboliger og småhus. Veksten i salget er for leiligheter. 
 
– Veksten i leilighetsmarkedet er på 44 prosent mot samme periode i fjor. For eneboliger og småhus er det bare små endringer, sier Jæger. 
 
Boligprodusentenes forening viser til at det er store geografiske forskjeller, og sterkest økning i Akershus.
 

 

Annonse

Populært

 
I Asker og Bærum er det rift om nyboliger.  Tidligere i høst sto fem familier i kø i ett døgn for å sikre seg boliger ved Hukentunet i Asker. 
 
– Vi visste at det kom til å være rift om disse boligene, da to stykker ble solgt tidlig i sommer før vi la ut prosjektet for salg, uttalte eiendomsmegler Axel Kolle i Privatmegleren til Budstikka i september.
 
På Fornebu er det stor utbygging. 
 
Totalt 14 nye boligtun skal stå klart på Storøya innen 2019. Det er fremdeles ledige objekter i flere av tunene bortsett fra de to første, som er utsolgt.
 
Det har vært 20 år med prisfest
 
– Etter utbyggingen i Rolfsbukta og Hundsund tok det litt tid før vi klarte å skape den store interessen rundt Storøya. Etter hvert som øvrige tilbud har kommet på plass, har salget nesten gått av seg selv. Men det er klart, vi som alle andre håper jo at det blir fortgang i t-bane-planene ut til Fornebu, men for de som bor på Fornebulandet så er det minimalt med forsinkelser i trafikken da de kjører mot køen, uttalte prosjektsjef for Storøya i OBOS, Tor Evert Lindeland nylig til Botrend.
 
I Asker og Bærum er det for tiden stort press på rekkehus og tomannsboliger