Krever tiltak for å unngå boligkrise

Publisert
26. januar 2016

Boligprodusentene ser store utfordringer i Oslo-markedet.

 
–  Hovedutfordringen for boligmarkedet i Norge nå er Oslo, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding. 
 
Tirsdag formiddag publiserte foreningen statistikken over igangsetting av nye boliger i Norge.  Tallene viser at det ble igangsatt over 30.000 boliger i 2015 – det høyeste nivået på mange år. 
 
Positive tall til tross, Jæger peker likevel på bekymring. 
 
– Det er et tankekors at det ble igangsatt flere boliger i Rogaland enn i Oslo i 2015 til tross for nedgangen i oljebransjen, sier han.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 

Bygges flere leiligheter

 
 
 
Totalt sett økte igangsettingen av nye boliger med 19 prosent sammenlignet med 2014. 
 
Igangsettingen av leiligheter øker mest med 38 prosent sammenliknet med 2014, mens småhus og eneboliger ligger på samme nivå som i 2014. 54 prosent av det som ble igangsatt i 2015 var leiligheter.
 
Nå kuppes visningene
 
I 2015 ble det bygget flest boliger i Akershus, med  19,7 prosent av alle boliger bygget i Norge i 2015. Deretter følger Rogaland med 11,3 prosent og Hordaland med 11,2 prosent.
 
 
– Det har i alt for mange år vært bygget for få boliger i Oslo sammenlignet med boligbehovet. Nå må politikerne handle for å unngå en boligkrise i hovedstaden, sier Jæger og foreslår samtidig en konkret handlingsplan.
 
 
– Vi foreslår at det settes ned et hurtigarbeidende boligutvalg som sammen med representanter fra boligprodusentene raskt kommer med tiltak for økt boligbygging i Oslo, sier Jæger.
 
 
Skal du på visning? Da bør du lese dette.
 
 
Har du innspill? Tips gjerne Botrend-redaksjonen her. 
 
 

Annonse