Kuppet 2,1 mill over prisantydning

Publisert
16. desember 2016

Kjøpere kjempet om moderne funkishus på Stabekk.

Et nyoppført moderne funkishus på Stabekk ble revet bort fra markedet denne uken.
 
Huset, som er ubebodd, hadde en prisantydning på 15 millioner kroner.
 
Etter første visning var det to budgivere som henvendte seg til selger. Boligen ble tilslutt kuppet og solgt for 2,1 millioner over prisantydning.
 
Dermed ble boligen kuppet før andre visning, til en prislapp på 17,1 millioner kroner.
 
– Det er et utslag av at det ikke finnes lignende boliger på markedet, sier advokat og daglig leder i Aktiv Eiendomsmegling på Bekkestua, Johan Orlin.
 
Les flere eiendomsnyheter her
 

Annonse

Boligen i Løkkeveien på Stabekk har et primærareal på 340 kvm, og syv soverom. En egen 3-roms utleiedel og påkostede tekniske detaljer, gjorde objektet populært i markedet.
 
Om lag 25 familien møtte opp på første visning.
 
Les om flere boliger som har blitt kuppet i år
 

På markedet før jul

Tradisjonelt sett er dette et type objekt megleren kunne bedt selger om å vente med å legge på markedet til etter jul. Desember har alltid vært en roligere måned på boligmarkedet, hvor kjøperne venter til etter høytiden til å fortsette boligjakten.
 
Slik er det ikke i 2016 – kjøperne tar ikke pause, de fortsetter å kjempe om de få objektene som er.
 
– Her tenkte vi mot strømmen, og bestemte oss for å legge det ut på markedet rett før jul. Og det er vi glade for i dag, sier Orlin.
 
1 av seks boliger kuppes
 

– Selgers beslutning

Kupping av boliger har bredt om seg i 2016, ettersom boligkjøpere har blitt desperate mot å risikere og gå glipp av drømmeboligen.
 
Generelt sett advarer meglere selgere mot å godta kupping, siden man ofte kan oppnå likegod, eller også bedre, pris ved å holde åpen visning. En åpen visning er også sunnere for markedet.
 
– Til syvende og sist er det selgers beslutning. Med et såpass høyt beløp over prisantydning var det vanskelig for selger å avslå tilbudet, forklarer Orlin om boligen i Løkkeveien.
 
Les mer på Botrends forside her
 
Ta gjerne kontakt med oss, og følg Botrend på Facebook og Instagram @botrend.no
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.