Kuppet til 500.000 – visning ga 800.000

Publisert
10. juni 2016

Forskjellig taktikk ga ulik pris på rekkehus.

Boligmarkedet i Bærum Øst koker om dagen. Særlig i området rundt Bekkestua har det vært få objekter til salgs den senere tiden.
 
Da et rekkehus på Hosle ble lagt ut til 5,9 millioner kroner, stoppet budrunden på 6,7 millioner kroner.
 
– Vi ser det spesielt godt på rekkehus og delte boliger. Det er populære hustyper det er altfor få av. Det har omtrent ikke vært bygget slike siden 80-tallet, sier eiendomsmegler og daglig leder ved DNB Eiendom Bekkestua, Anders Bonesmo.

Annonse

Etter en budrunde med fire interessenter, solgte han det 120 kvadratmeter store rekkehuset fra 1971 til en barnefamilie fra Oslo.
 
– Det er et hyggelig hus, men her var det beliggenheten som gjorde utslaget. Det ligger i et svært barnevennligområde på Lønnåsen med kort vei til offentlig kommunikasjon inn til byen. Det huker av veldig mange bokser hos barnefamiliene, sier Bonesmo.
 
Kommersiell tjeneste: Se boliger til salgs her.
 

– Dumt å ikke gå for visningsrunder

På Haslum fikk et rekkehus til 4,9 millioner kort tid i markedet. Det ble kuppet før visning til en pris på 5,4 millioner kroner. Et kjent fenomen i dagens marked, ifølge eiendomsmegler Jørgen Ek i Eie eiendomsmegling.
 
– Det er en god del av kupping om dagen. Vi er ikke så veldig glad for det ettersom det er umulig å vite hva man kunne endt opp med, sier Jørgen Ek som egentlig skulle arrangere åpne visninger.
 
– Visninger er også en risiko, men jeg tenker at en interessent forblir interessert også etter en visningsrunde. Jeg forstår selgerne hvis de ønsker å takke ja dersom de får en veldig høy pris, og totalpakken rundt hele avtalen er god, men jeg vil legge til at dette ikke er noe vi anbefaler uansett situasjon, sier Ek.
 
Få flere bolignyheter på Botrend her.
 
Også i salget av rekkehuset på Hosle var det et spørsmål om kupping. Det var en dialog mellom kjøper og selger, men endte uten et konkret bud.
 
– At selgere ikke vil teste objektene i dagens marked er merkelig. Med så få objekter ute vil det være dumt å ikke gå for visningsrunder, sier Anders Bonesmo og presiserer at han aldri anbefaler kupping, uansett markedssituasjon.
 

Annonse

– Alt går ikke én million over takst

For tredje måned på rad var mai preget av et ekstremt lav utbud i boligmarkedet på Østlandet. I Bærum var det 33,5 prosent færre boliger til salgs sammenlignet med samme periode i fjor. Det førte til stive boligpriser og mange salg til langt over takst.
 
På Bekkestua gikk en enebolig 1,2 millioner over takst, mens en leilighet på Avløs ble solgt for nesten 6 millioner – hele 1 million over takst. Det er imidlertid ikke alltid tilfellet, ifølge eiendomsmegler Jørgen Ek.
 
– Alt går ikke en million over takst hver gang, og noen boliger tar det faktisk også veldig lang tid å selge – selv i dagens marked, sier Ek som selv solgte et rekkehus til prisantydning forrige uke.
 
– Jeg fikk mange kommentarer om at endelig var det noe som var riktig priset. Vi satte prisen til 6,5 millioner kroner nettopp fordi det var to tilsvarende salg i nabogata som hadde gått langt over takst uken før. Det er også viktig å presisere at selv om det er fulle visninger og mange på liste, er det ofte ikke mer enn to til fire budgivere.
 
Eneboligen som ble solgt til 6,5 millioner kroner ligger på Haslum og er 160 kvadratmeter stor. Etter to visninger stod rundt 25 stykker på liste, og endte med én budgiver.

Forventer trøkk i sommerferien

Eiendomsmeglerne ventet forgjeves på det store vårslippet i år. Mye tyder på at den trenden fortsetter til tross for at det normalt sett slippes flere boliger i august og september.
 
Anders Bonesmo i DNB Eiendom Bekkestua tror kjøpere vil finne flere objekter til salgs i sommer.
 
– Spesielt mindre enheter sentralt vil nok være til salgs i sommerferien. Vi fortsetter med fulle seil utover i og med at markedet er såpass lite med så få objekter til salgs. Vi tror nok interessentene vil være der helt til «the bitter end».
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.