Kuppet ubebodd Fornebu-leilighet

Publisert
9. desember 2016

Gikk 600.000 kroner over takst.

En nyoppført 3-romsleilighet i Terne Turn på Fornebu ble revet vekk denne uken. Privatbudet på nesten 600.000 kroner over prisantydning var nok til å få selger til å avlyse visning.
 
Den 71 kvadratmeter store leiligheten er ubebodd og hadde en prisantydning på 5.4 mill. Det var det mange som mente var interessant, ifølge megler.
 
– Det var flere som var interesserte i privatvisning, det er også mange som har tatt kontakt i etterkant, sier eiendomsmegler i Eie Wekre & Partnere, Anders Wekre.
 
– Det er synd å gjøre det på denne måten. Jeg som en engasjert mellommann skulle gjerne vært foruten kupping. Det skaper et stort press i markedet, og jeg mener vi burde hatt et lovverk som gjør praksisen ulovlig.
 
Få det siste fra boligmarkedet her

Annonse

Mest populære på Fornebu

3-romsleileiligheten er en del av Obos store nyboligprosjekt på Storøya. Terne Tun består av tre tun og totalt 131 leiligheter, og erfaringen er at det er stor etterspørsel etter 3-romsleiligheter på Storøya, ifølge selger i Obos, Tomine Duller.
 
– Vi opplever at den type størrelse fra 65-72 kvadratmeter er svært populære. Det er gjerne de vi selger først, sier Duller.
 
Da selger kjøpte leiligheten i november for 2014, var prisen 4,75 mill. Da var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på leiligheten rett under 67.000 kroner. Nå ble den solgt til over 84.000 kroner per kvadratmeter.
 
Det er rundt gjennomsnittet i Storøya-prosjektene som i år har ligget på 78-85.000 kroner. Disse prosjektene har imidlertid bedre beliggenhet og er således priset høyere av Obos.
 
Les også: Leiligheter på Oksenøya ble revet vekk
 

– Det er en enorm interesse nå. Det handler om timing, at det er tidlig desembermåned og lite som ligger ute av brukte boliger. Det er nesten utelukkende prosjekterte leiligheter for 2017 og 2018 ute på markedet nå, sier Eie-megler, Anders Wekre.
 
– Det er kanskje vanskelig for interessentene å sammenligne prosjektene når de andre ikke er ferdigstilt. Både på pris og hvordan utbyggingen blir. Det er ikke alle som liker å dykke ned i planer og arkitekttegninger.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her
 

– Ingenting har vært normalt i år

Overtagelse av leiligheten var i slutten av november, men selger flyttet aldri inn selv om det var utgangspunktet for kjøpet, ifølge megler.
 
Den har en rekke tilvalg som balkong, vannbåren gulvvarme, fast garasjeplass og ligger i kort avstand til Nansenparken. Eie-megler Anders Wekre har merket en økt interesse for Fornebu nå som mye er ferdigstilt.

Les også: Planlegger ny boligby i Asker med plass til 4.000 mennesker
 
– Det er en generell interesse mens det før gjerne var en mer spesifikk målgruppe som allerede var kjent i området. Det er helt vanlig i områder som får en unormal stor vekst med bebyggelse og endringer – det er mange som er glad i å kjenne på ferdige ting.
 
Men det er ikke bare Fornebu som frister. Også andre steder i Bærum har det blitt gjennomført spesielle salg den siste tiden. På Eikeli satte en liten leilighet prisrekord med en kvadratmeterpris på 83.000 kroner, mens en enebolig i Falkeveien på Bekkestua gikk 1,1 mill. over prisantydning.
 
– Det har vært en unormal prisøkning i november og det ser ut til at det blir det samme i desember også, sier Wekre.
 
– Det har vært et veldig unormalt år. Det er egentlig ingenting som har vært normalt i boligmarkedet i 2016.
 
Les mer på Botrends forside
 
Ta kontakt med oss her, og følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no