La deg inspirere av julenyhetene

Publisert
11. november 2016

Her får du siste nytt fra designmerkenes julekolleksjoner.

Jul er forbundet med tradisjon. Gamle klassikere hentes frem fra loft og kjeller. Som julekulene vi samler på, serviset som kun tas frem til denne høytidelige anledningen eller utstyret vi trenger for å lage klassiske julekaker.
 

Annonse

Men også noe nytt finner veien hjem. Her har vi samlet et lite knippe av årets julenyheter som nå er å finne i butikk.
 
Det er gull, sølv og metaller blandet med det tradisjonsrike røde, hvite og grønne.
 

Det obligatoriske tilbehøret

Julen er ikke komplett uten den tradisjonelle adventsstaken eller julestjernen i vinduet. For ikke å glemme levende lys på bordet.
 
Svenske Markslöjd har flere nyheter og går for en skandinavisk, naturpreget jul. Det er mørke farger, harde metaller og marmor. Style med blomsterløker, granbar, kvister og kongler for en mer utradisjonell og røff julestil.
 
Les mer om interiør her
 

 
Norske Wik & Walsøe lanserer for første gang sitt eget juleservise, Julemorgen. De utvider også den øvrige kolleksjonen med tre nye elementer; vase, konfektbolle og lysestakesett i hvit porselen med motiv av den kjente alven i gull. Den har vært med siden debuten i 2007 og er kanskje det de fleste forbinder med det populære merket.
 
 
Er du av den mer klassiske typen er Nisseserviset til Porsgrunds Porselænsfabrik et godt alternativ. Serviset finnes i over 60 deler og har vært en del av mange nordmenns juletradisjoner i over 100 år.
 

Julens farger

Blant årets nyheter er det helt klart metalliske farger som står sterkest, men ingenting slår de tradisjonelle julefargene. Noen er heller ikke til å rikke når det gjelder fargevalget – det skal være, eller i det minste ha, innslag av rødt, hvitt og grønt!
 
Men det går også an å kompromisse. Bland farger og stiler sammen, men la for eksempel rødfargen være i hovedsetet. Iittalas klassiske Kastehelmi drikkeglass, designet av Oiva Toikka, kommer i flere farger, deriblant rødt og grønt. Serviset Tema Bowl finnes også i mange farger, størrelser og fasonger.
 
I Asker er dette tømmerhuset nå omgjort til interiørbutikk
 

Danske klassikere

Man kommer ikke utenom de danske klassikerne. Flere av produsentene har også i år lansert vinter- og julenyheter. 
 
De spenner vidt fra hvite, rene linjer fra By Lassen til Karen Blixens «edgy advent». 
 
Bjørn Wiinblads produkter blir også stadig mer populære i Norge. I høst kom vasenyheten Felicia med håndpåført gullmotiv. Og er du interessert i historien til mannen som er en av Danmarks mest anerkjente kunstnere og designere, kan du bli med inn i hans unike hjem her
 

Les også: Søstrene Sagen med idéhus à la København og Paris
 
Les mer på forsiden av Botrend og følg oss i sosiale medier her. Lurer du på noe? Send oss en e-post!
Nyhetsbrev fra Botrend

Ja, takk – jeg vil gjerne abonnere på Botrends nyhetsbrev.